Kada smo otkrili recept za kokoš tabaku, koja je gruzijski specijalitet, svi smo se u redakciji oduševili. Jednostavna priprema jednako tako nas je osvojila pa je kokoš odmah došla na vrh popisa namirnica po koje moramo na tržnicu. Uživajte i vi u ovom jelu i javite kako je ispala vaša prva kokoš ispečena u jednom komadu u tavi.

Kokoš Tabaka

Sastojci:

1 mala kokoš
sol
papar
2 žlice ulja

Priprema: 

1. Kokoš razrezati po sredini prsne kosti i rastvoriti u oblik leptira. Namazati uljem, popapriti, posoliti i staviti na tavu.

2. Zapeci sa svake strane po 2 minute i pokriti teškim poklopcem. Na poklopac možete staviti utege, kamen ili drugo što će snažno pritisnuti kokoš tijekom pečenja.

3. Peći 40 minuta, ovisno o veličini kokoši, dok ne postane potpuno hrskava.

4. Tijekom pečenja, okretati kokoš svakih 10-ak minuta.

Dobar tek!

Zabavni test: Koliko jestivih gljiva možete prepoznati? Gljive Gljive Gljive +0 Gljive
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju