Biti stjuardesa ili stjuard popularno je zanimanje u cijelom svijetu, a zadnjih godina, sa slabom ponudom radnih mjesta na našem tržištu rada, mnogi mladi, prvenstveno djevojke, odlučili su okušati sreću upravo u ovom polju gospodarstva. Ako vam je ikada takvo radno mjesto bilo na pameti, sigurno se pitate što je sve potrebno kako bi postali dio kabinskog osoblja? Oni koji su se ovim zanimanjem bavili ili se još uvijek bave, dali su odgovor na Quori

1. Prioritet svog kabinskog osoblja je da ispunjava svoju glavnu i osnovnu dužnost: sigurnost putnika. Osoblje mora biti istrenirano u spašavanju života i hitnim medicinskim postupcima, požarima u kabini te evakuaciji. Treninzi za ova područja su redoviti.

> Što se događa iza zavjese? Stvari koje vam stjuardese nikada neće otkriti
 

2. S obzirom da dolaze u kontakt s ljudima iz različitih slojeva, moraju imati izuzetno dobre komunikacijske vještine.

3. Izuzetno je bitan izgled, a prema riječima nekih stjuardesa, aviokompanije su dosta rigorozne i diskriminirajuće po ovom pitanju. Prilikom zapošljavanja, kod nekih aviokompanija djevojkama se mjeri visina i struk, a njihove kompetencije, poput dvije ili više diploma, radno iskustvo s ljudima, u menadžmentu i slično, nisu bitni ako ne zadovoljavaju izgledom.

Ostale značajke koje traže u kabinskom osoblju su:

4. Inteligencija

5. Strpljenje

6. Snalažljivost

7. Blagost, ali opet nametljivost (upornost)

8. Prilagodljivost

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju