Svježoj tjestenini ne treba više od minute ili dvije u vrućoj vodi, no sušena tjestenina koja se kupuje u trgovinama, traži termičku obradu dugu i do 10 minuta. Uz ovaj trik, sušenu tjesteninu možete skuhati za desetinu tog vremena.

Što vam je potrebno:
Sušena tjestenina, voda i velika posuda

Što trebate učiniti:
Napunite zdjelu hladnom vodom i u nju stavite sušenu tjesteninu. Pustite da se tako namače 60 minuta. Ovo vrijeme iskoristite za obavljanje drugih obaveza.

Kada ste spremni za kuhanje obroka, zagrijte vodu na štednjaku, pa ubacite prethodno namočenu tjesteninu. Kuhajte 60 sekundi – i to je to!

Zašto pali ovaj trik?

Namakanje suhe tjestenine ubrzava proces kuhanja, a okus ostaje isti. Nemojte se uznemiriti ako tjestenina tijekom namakanja pobijeli – boja će se vratiti kad je skuhate. Dobar tek!

S ovim trikom možete brzinski skuhati bilo koju vrstu tjestenine (Foto: Stockfood)