Nekim namirnicama nije mjesto u smočnici ili kuhinjskom ormariću jer se na sobnoj temperaturi ubrzano kvare. Takav je slučaj s organskim maslacem od kikirikija i kokosa, marmeladama, tortiljama nakon otvaranja pakiranja.
Nakon što dozriju na sobnoj temperaturi onoliko koliko želite, banane također prebacite na hladno. No krumpir, češnjak i rajčice preporučuje se držati u smočnici.
Orašasti plodovi obiluju masnim kiselinama i zbog toga se lako kvare, pa ih je najbolje čuvati u hladnjaku. Očišćeni orasi potrajat će šest mjeseci u dobro zatvorenoj ambalaži spremljenoj u hladnjaku, a lješnjaci i godinu dana. Nakon što ih kupite, pohranite ih u hladnjak.
Pohranite ih u vrećice ili posude s poklopcem kako ne bi pokupili strane mirise. Možete ih držati u zamrzivaču pa vaditi prema potrebi, tako će potrajati i dvostruko dulje.
100 metara visoki drveni toranj s kojega možete vidjeti "pola" Austrije i Slovenije +2