Sastojci za pečene artičoke:
Artičoke
limun
maslinovo ulje
sol i papar
češnjak
peršin
parmezan

Priprema:
1. Nožićem odstranite stabljiku artičoke. Odrežite oko 3 centimetara od vrha artičoke. S kuhinjskim škarama odstranite trnje s 'latica' artičoke.

2. Sokom polovice limuna nakapajte sredinu artičoke kako biste spriječili tamnjenje ploda. Začinite solju i paprom.

3. Raširite latice, pa između njih natrljajte plod s mljevenim češnjakom, sve prekrijte nasjeckanim češnjakom i naribanim parmezanom.

4. Zamotajte artičoku u aluminijsku foliju, pa pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 Celzijevih stupnjeva 80 minuta.

5. Odmotajte foliju, odstranite latice i poslužite središnji dio artičoke s omiljenim umakom. Dobar tek!

U videu pogledajte kako se pripremaju pečene artičoke sa sirom i češnjakom.

U trendu Napravite gulaš od sastojaka koje pronađite u svojem hladnjaku i smočnici Tjedni jelovnik 7 finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja se rade kada treba "počistiti" ostatke iz hladnjaka Unije - 4 Otok Unije Najbolje čuvana tajna Kvarnera: Otok tirkiznog mora i filmskih zalaza na kojem kuglica sladoleda košta manje nego na kopnu Cascada cottage Barilović - 12 Između Rijeke i Zagreba Iznad rijeke: Kuća stvorena za uživanje i dugi oproštaj od ljeta