Sastojci za pečene artičoke:
Artičoke
limun
maslinovo ulje
sol i papar
češnjak
peršin
parmezan

Priprema:
1. Nožićem odstranite stabljiku artičoke. Odrežite oko 3 centimetara od vrha artičoke. S kuhinjskim škarama odstranite trnje s 'latica' artičoke.

2. Sokom polovice limuna nakapajte sredinu artičoke kako biste spriječili tamnjenje ploda. Začinite solju i paprom.

3. Raširite latice, pa između njih natrljajte plod s mljevenim češnjakom, sve prekrijte nasjeckanim češnjakom i naribanim parmezanom.

4. Zamotajte artičoku u aluminijsku foliju, pa pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 Celzijevih stupnjeva 80 minuta.

5. Odmotajte foliju, odstranite latice i poslužite središnji dio artičoke s omiljenim umakom. Dobar tek!

U videu pogledajte kako se pripremaju pečene artičoke sa sirom i češnjakom.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju