Sastojci za povrtni temeljac:
Luk (plod i ljuska)
Češnjak (plod i ljuska)
Celer (lišće i stapka)
Mrkve
Stapke gljiva
krumpir
stapke peršina
drugo povrće po želji
voda

Priprema:
1. U povrtni temeljac možete bilo kakve ostatke povrća koje imate u kući – od kukuruza šećerca, preko tikvica, paprika, mahuna, šparoga do začinskog bilja poput timijana, vlasca ili bosiljka.

2. Izbjegavajte povrće poput prokulice, brokule ili cvjetače jer će oni dodati gorak okus vašem temeljcu.

3. Napunite povrćem veliki lonac, a ostatak ispunite vodom (do otprilike ¾ posude).

4. Kad voda zavrije, smanjite temperaturu i kuhajte još oko pola sata.

5. Odcijedite temeljac od povrća i stavite u hladnjak.

U trendu Indijanska banana u Donjoj Bistri na plantaži Ivana Šuloga - 5 Ljekovito blago U lišću ovoga voća nalazi se tvar koja ubija stanice raka, raste i u Hrvatskoj, a kilogram plodova košta oko 10 eura Spud Bud Zagreb - 6 Viralni hajp Zagreb je poludio za ovim jelom: Otvoren restoran koji poslužuje samo punjeni krumpir Novi kviz općeg znanja - 10 Lako? Novi kviz općeg znanja: Možete li na svih 15 pitanja dati točan odgovor?

Ovako pripremljeni temeljac može stajati u hladnjaku do četiri dana, ili ga možete zalediti i čuvati u ledenici do tri mjeseca.