Sastojci za 6 do 8 osoba:
1 kg janjetine bez kosti
1 crveni luk
2 mrkve
2 stapke celera
5-6 češnja češnjaka
800 ml narezanih pelata
200 ml crvenog vina
1 lovorov list
1 čajna žličica soli
1 čajna žličica crnog papra
1 čajna žličica cimeta u prahu
¼ čajne žličice muškatnog oraščića
2-3 žlice maslinovog ulja
svježi peršin za ukrašavanje

Priprema:

1. Narezane kocke janjetine pomiješajte sa solju, paprom, cimetom, muškatnim oraščićem i jednom žlicom ulja, prekrijte ih folijom i ostavite u hladnjaku preko noći da se mariniraju.

2. U većem loncu zagrijete ostatak ulja, pa prepržite janjetinu sa svih strana da dobiju zlatno-smeđu koricu. Tada dodajte narezani luk, mrkve, celer i češnjak.

3. Pirjajte sve zajedno oko pet minuta uz često miješanje dok povrće ne omekša.

4. Dodajte nasjeckane pelate (ili svježe rajčice), vino i lovorov list.

5. Kada gulaš zavrije, smanjite temperaturu na najniže, pokrijte lonac i pustite da se sve tako krčka oko 2 sata, ili do trenuka kad se meso počinje raspadati.

6. Poslužite uz kuhani krumpir ili rižu, a ukrasite s nasjeckanim svježim peršinom. Dobar tek!

Savjet plus:
Prije serviranja isprobajte gulaš i dodajte po želji soli i papra.

Dobar roštilj u Zagrebu: Odlična rebarca, teleći ćevapi i vrući uštipci Brenner - 2 Brenner - 1 Brenner - 5 +20 Brenner - 4