Nakon što isprobate ovaj recept, možete eksperimentirati s raznim dodacima i slojevima te na čokoladu dodati još smrvljenih orašastih plodova ili mrvica. Vjerujemo da ste u ovom čokoladnom čudu već uživali, ali ako niste, nemojte čekati, već zgrabite ovaj recept i okusite savršenstvo!

Hrskave čokoladne kuglice

Sastojci:

jedna šalica lješnjaka (oko 40 komada, 150 g)
jedna Nutella (250 g)
pola šalice napolitanki (80 g)
šalica čokolade (180 g)

Kuglice Kuglice (Foto: Stockfood)

Priprema:

1. Za početak lješnjake prepržite u pećnici kako biste izvukli njihov specifičan okus. Stavite ih u vrećicu za zamrzavanje i istucite ih batom. Odmah nakon toga napolitanke sitno nasjeckajte i usitnite rukama.

2. Uzmite posudu
u kojoj ćete pomiješati lješnjake, usitnjene napolitanke i Nutellu. Sve to zajedno promiješajte kako bi se Nutella rasporedila ravnomjerno unutar mase. Nakon što to napravite, smjesu stavite u hladnjak na dva sata kako bi se povezala.

3. Dok smjesu držite u hladnjaku, otopite čokoladu na pari.

4. Kada izvadite smjesu iz hladnjaka, počnite oblikovati kuglice i umačite ih u otopljenu čokoladu koju također prije toga malo rashladite.

5. Kad napravite kuglice, stavite ih sa strane kako bi ih ocijedili od viška čokolade i potpuno rashladili.

Po ovom smo poznati vani: Evo koje dvije tradicionalne božićne slastice iz Hrvatske stranci najviše pamte Paprenjaci (Foto: Arhiva/Goran Stanzl/Pixsell) +0 Fritule

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju