Sastojci za crni rižoto od sipe
500 grama očišćene sipe (bez krakova)
300 grama riže arborio
300 ml ribljeg temeljca
1 luk
2-3 češnja češnjaka
malo maslinovog ulja
100 ml bijelog vina
sol i papar po želji
crnilo od sipe
svježi peršin

Priprema:
1. Zagrijte u tavici nešto maslinovog ulja, pa na njemu prepržite sitno nasjeckani luk, češnjak i komadiće sipe. Pirjajte sipu sve dok meso ovog mekušca ne omekša. Za to će vam biti potrebno otprilike 30 minuta.

Vrećica sa crnilom sipe nalazi se u utrobi ovoga mekušca i lako se odvaja, pa je najbolje cijelu sipu kupiti u ribarnici. 2. Dodajte bijelo vino, pa kuhajte sve zajedno dok alkohol ne ispari. Posolite i popaprite po želji.

3. Na tavicu stavite rižu i crnilo sipe. Pomiješajte, pa počnite podlijevati rižu ribljem temeljcem, uz često miješanje.

Vrećica sa crnilom sipe nalazi se u utrobi ovoga mekušca i lako se odvaja, pa je najbolje cijelu sipu kupiti u ribarnici. U trgovinama se može kupiti očišćena i zaleđena sipa s uključenom vrećicom crnila.

4. Rižu kuhajte otprilike petnaestak minuta dok rižoto ne postane kremast, a zrna riže su još uvijek al dente.

5. Preko rižoto nasjeckajte svježi peršin. Poslužite toplo. Dobar tek!

Savjet plus:

U crni rižoto od sipe možete dodati i hobotnicu, lignje, kozice ili školjke po želji.

Još dobrih recepata pronađite u emisiji Celebrity Masterchef, koju možete gladati u nedjelju u 21:45h, a ponedjeljkom i utorkom od 22:15h na Novoj TV. Sve najnovije informacije saznajte već sada na masterchef.hr. Propuštene epizode pogledajte OVDJE.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju