Tvrtka Mondelez International koja proizvodi poznatu čokoladu Toblerone izmijenila je izgled svojeg popularnog proizvoda. Nekadašnji trokutasti oblik poslastice koji simbolizira planinske vrhove sada razdvajaju ravni dijelovi, zbog čega je duljina Toblerone ostala ista, iako je težina proizvoda smanjena.

Sviđa li vam se novi izgled Toblerone?

  • Oduševljen sam
  • Užasno izgleda
  • Meni je draža naša čokoladica Kolumbo

glasova:



Pakiranje od 400 grama smanjeno je na 360 grama, a ono od 170 grama na 150 grama proizvoda. No ti su proizvodi trenutno dostupni samo u Velikoj Britaniji.

"Toblerona ostaje jedan od naših najcjenjenijih i najukusnijih proizvoda od švicarske čokolade na tržištu. Uvijek marljivo radimo kako bismo ponudili kvalitetu za novac kupaca, ali kao i druge tvrtke imamo više troškove za brojne sastojke.

Kako bismo osigurali da Toblerone ostane u trgovinama, da zadrži svoj trokutasti oblik te bude pristupačna kupcima, morali smo smanjiti težinu dviju naših čokoladica u Velikoj Britaniji,"
stoji u službenom priopćenju tvrtke.

 

A photo posted by O.j. Ben Advincula (@colorbrown28) on


Iako smanjivanje težine proizvoda, a ostavljanje iste cijene nije neočekivana praksa u svijetu i Hrvatskoj, zaljubljenici u Tobleronu su zbunjeni zbog čega proizvođači nisu skratili duljinu čokoladne poslastice

Jeste li znali?
Brend Toblerona potječe iz Berna, a na svojem logotipu ima siluetu medvjeda s obzirom da se ovaj švicarski grad nekad naziva gradom medvjeda.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju