Ako želite uživati u privatnosti i luksuzu, super jahta Eclipse u vlasništvu ruskog milijardera Romana Abramoviča pravi je odabir. Riječ je o drugoj najvećoj jahti na svijetu koja je duga 163.5 metara (titulu najvećeg broda oteo je Azzam koji je 17 metara dulji), a koja je opremljena s anti-paparazzi sistemom.

Ovaj sofisticirani digitalni sistem laserskim zrakama onesposobljava fotografiranje iz daljine, pa na njenoj palubi možete uživati bez bojazni da će vas neko snimiti u nezgodnom trenutku. Ruski milijarder putuje i s četrdesetak zaštitara, pa je pristup ovom super luksuznom brodu nemoguć.



Eclipse je izrađen u totalnoj tajnosti 2010. godine u njemačkom brodogradilištu Blohm + Voss, a njegove interijere i eksterijere je dizajnirao Terence Disdale Design i arhitekt Francis Design. Iako je originalna cijena trebala iznositi 400 milijuna eura, na kraju se iznos popeo na vrtoglavih 1.5 milijarde dolara, odnosno oko 10 milijardi kuna.

Na brodu ima 24 luksuznih kabina, pristanište za slijetanje helikoptera, kino-dvorana, dva bazena, sauna, beauty salon, dječji vrtić, nekolicina jacuzzi kada, pa čak i dvorana za noćni provod. Za normalnu plovidbu broda brine se šezdesetak zaposlenika, a u njegovom sklopu nalazi se čak i mini-podmornica koja može zaroniti 50 metara ispod razine mora.

Roman Abramovič s Eclipsom je oplovio većinu mora, a prije dvije godine posjetio je i hrvatske otoke. Trenutno odmara u mondenom francuskom ljetovalištu Saint Tropezu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju