Sastojci za 1 osobu:
1 veliki krumpir
½ crvenog luka
2 žlice kiselog vrhnja
2-3 kriške špeka
sol i papar po želji
maslinovo ulje

Priprema:
1. Krumpir u kori posolite i popaprite izvana, te premažite s nešto maslinovog ulja.

2. Zamotajte u foliju, pa stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva oko 60 minuta.

3. Krumpir pažljivo izvadite iz pećnice, prerežite po sredini, te ga napunite kiselim vrhnjem, komadićima špeka, nascjeckanim lukom i začinima.

4. Zamotajte ga ponovo u aluminijsku foliju i pecite još deset minuta da se sljube svi okusi. Jedite toplo. Dobar tek!

U videu Proper Tastyja pogledajte četiri različita nadjeva za pečeni krumpir iz folije.

U trendu Složenac od naribanih tikvica Najlakši recept Izvana hrskav, a iznutra mekan i sočan: Naribajte tikvice i napravite ovaj neodoljivi ljetni složenac Orebić - 1 Baza iz snova Gradić na Pelješcu s fasadama boje sunca što diše ritmom prošlih vremena Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima