Sastojci za 1 osobu:
1 veliki krumpir
½ crvenog luka
2 žlice kiselog vrhnja
2-3 kriške špeka
sol i papar po želji
maslinovo ulje

Priprema:
1. Krumpir u kori posolite i popaprite izvana, te premažite s nešto maslinovog ulja.

2. Zamotajte u foliju, pa stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva oko 60 minuta.

3. Krumpir pažljivo izvadite iz pećnice, prerežite po sredini, te ga napunite kiselim vrhnjem, komadićima špeka, nascjeckanim lukom i začinima.

4. Zamotajte ga ponovo u aluminijsku foliju i pecite još deset minuta da se sljube svi okusi. Jedite toplo. Dobar tek!

U videu Proper Tastyja pogledajte četiri različita nadjeva za pečeni krumpir iz folije.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju