1. Sjajna kosa uz pomoć piva

Lijep i sjajan izgled kose postignite uz - pivo! Prije tuširanja u čaši pomiješajte pola čaše tople vode i tri žlice piva. Nakon što šamponom operete kosu, nanesite napravljenu smjesu vode i piva, i sačekajte pet minuta. Zatim isperite smjesu, a vaša kosa će vam zbog učinka B vitamina biti zahvalna uz novi sjaj i bolji volumen.

2. Pomoću piva do mekanog mesa
Pivo je izvrsno za postizanje mekoće mesa, posebno kad se radi o debljim i jeftinijim komadima. Meso stavite u posudu te ga prelijte pivom, i ostavite da tako stoji sat vremena prije nego počnete pripremati jelo. Meso će omekšati, a još bolji rezultat ćete dobiti ukoliko ga ostavite da se marinira preko noći.


3. Očistite drveni namještaj
Ostalo vam je nešto piva i ne znate što s njim? Jednostavno, iskoristite ga za čišćenje drvenog namještaja u svom domu. Nanesite pivo na krpu i brišite namještaj, a kad završite, jednostavno drugom, suhom krpom, još jednom sve pobrišite.

4. Neka stari nakit ponovo sjaji
Imate predivnu zlatnu narukvicu ali više ne sjaji? Nema problema, jer će pivo riješiti situaciju! Na krpu stavite malo svijetlog piva i lagano istrljajte nakit. Nakon toga, uzmite suhu krpu i ponovite postupak. Rezultat: Nakit sjajan, vi sretni!


5. Mrlje od kave i čaja
Neka vaš tepih izgleda kao nov. Na mrlju prelijte malo piva i polako trljajte. Vrlo brzo mrlja će nestati, a ako se radi o nekoj većoj mrlji, cijeli postupak ponovite nekoliko puta.
 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju