Na inicijativu TZ Ivanić-Grad, grupa mladih entuzijasta (redom iskusnih stručnjaka u vinarstvu te gourmet događanjima), odlučili su pomoći Udruzi Škrlet u brandiranju Škrleta kao simbola Moslavine te su s tim ciljem osmislili event multidisciplinarni ŠkrletOVO, za kojeg vjeruju da će biti podjednako zanimljiv proizvođačima, struci, novinarima te posjetiteljima.

Naime, hrvatsko vinsko gospodarstvo zadnjih je godina u padu zbog sve većeg uvoza stranih, jeftinih vina i zbog slabe promocije i plasmana domaćih vina kako na stranom tako i na domaćem tržištu. Maleni, samostalni proizvođači vina ne mogu se natjecati niti opstati u takvim tržišnim uvjetima, pogotovo uz velike vinske koncerne koji posljednjih godina dominiraju tržištem. Proizvođačka organizacija „Škrlet“ nastala je kako bi se mali poljoprivredni proizvođači, točnije vinari sa područja Moslavine mogli udružiti i sa zajedničkim snagama nastupiti na tržištu i ostati konkurentni. Trenutno organizacija broji 9 vinara : Trdenić, Mikša, Voštinić-Klasnić, Kezele, Miklaužić, Florijanović, Đozo, Jaram, Kašner.



Vinski party, otvoren za javnost, zamišljen je kao opušteno druženje s vinarima i muzikom za koju će se pobrinuti DJ Pez i live band At Ease. Zabava počinje u 16:00 na otvorenom prostoru ispred Pučkog otvorenog učilišta Ivanić-Grad.

Ulaznica za posjetitelje: 50 kn = narukvica + 5 kupona za degustaciju po 1 dcl vina (dodatni kupon = 10 kn) Kaucija za čašu: 30 kn (vraća se po povratku čaše)

Organizatori pozivaju sve ljubitelje vina da obilježe dan posvećen Škrletu!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju