1. Meko kuhano jaje prava je poslastica, ako ga znate skuhati na pravi način. Uronite ga u kipuću vodu i kuhajte ravno tri minute, nakon toga lonac maknite sa štednjaka, ali ostavite jaje u vodi još dvije minute. Bjelanjak mora biti skuhan, a žutanjak ostati u tekućem obliku.

2. Modificirajte recept za meksičku verziju jutarnjeg burrita pa u tortilju zamotajte komadiće omiljenog povrća poput rajčice i paprike, komadiće kuhane piletine ili puretine, špeka i/ili sira koje ste ispekli s jajima u tavici.

3. Napravite sendvič od cjelovitih kriški kruha sa salatom od kuhanih jaja.

4. Ako pazite na razine kolesterola u krvi, to ne mora značiti da se trebate odreći uživanja u jajima. Ispecite omlet samo s bjelanjcima.

5. Ispecite quiche – pitu od prhkog tijesta s jajima, vrhnjem, povrćem i špekom.



6. Naučite poširati jaja i sljubiti ih s različitim namirnicama. Na raspolaganju vam je sve, od pripreme na benediktinski, do kombinacije sa salatama ili lisnatim povrćem na lešo.

7. Punjena jaja uvijek su rado viđeni hit. Tvrdo skuhana jaja prepolovite, žutanjke pažljivo odstranite od bjelanjaka, pa ih pomiješajte sa sitno sjeckanim celerom, komadićima kobasica i nekoliko kapi maslinovog ulja. Vratite ih u udubine od jaja i poslužite u obliku kanapea.

8. 'Razbijte' svježe jaje u vruću juhu od povrća ili mesa, i kuhajte par minuta.

9. Napravite kremasti napitak od jaja.

10. I jednostavno jaje na oko možete pripremiti na uzbudljiviji način. Izrežite krug u kriški kruha, položite ga na tavu, a jaje ispecite u sredini da bude dio ove zanimljive kombinacije, koju će osobito voljeti djeca.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju