Svi pričaju kako je smještaj u Dubrovniku skup. I to jest tako, posebno u srcu sezone, ali zato naš fokus pada na jednako lijepo bablje ljeto, kada se još možete i okupati u moru, a ogromnih gužvi više nema pa možete u miru istraživati biser Jadrana.

Pronašli smo savršenu ponudu za sve vas koji tražite smještaj u Dubrovniku, a za njega ne želite izdvojiti više od tisuću kuna.

Svi vaši frendovi govore kako su barem jednom bili u Dubrovniku i potrošili puno novca. Ako ste jedan od onih koji zbog novca nikad nisu razmišljali o Dubrovniku, sad je vrijeme da promijenite svoje mišljenje i odlučite se za istraživanje juga Hrvatske. Za početak vam preporučujemo da za to izdvojite tri dana, a u nastavku pročitajte koje su vam nezaobilazne postaje.



Sigurno znate da je Dubrovnik grad umjetnosti, kulture i arhitekture, stoga krenimo s atrakcijama u ovom području. Posjetite Muzej franjevačkog samostana bogat inventarom apoteke Male braće koja datira iz davne 1317. godine, dok se u Dominikanskom samostanu nalaze slikarske umjetnine Dubrovačke slikarske škole iz 15. i 16. stoljeća.

Tu su i nezaobilazna Katedrala, Knežev dvor, Etnografski muzej Rupe, Pomorski muzej i tvrđava Lovrijenac. Svakako se popnite do Srđa i uživajte u posebnim pogledima na predivni okoliš koji vas okružuje, što je možda bolje nego da se odlučite na šetnju gradskim zidinama za koju trebate izdvojiti čak 150 kuna. Za žičaru do Srđa izdvojit ćete 140 kuna ako je kupujete online, no užitak i dobiveno doista su puno veći od same šetnje zidinama. No, još jeftinija varijanta svakako je taksi ili vlastiti automobil.



Prošećite i Stradunom, najpoznatijom središnjom gradskom ulicom dugačkom čak 298 metara, pofotkajte se na česmi i već ćete sigurno ogladnjeti. Smjestite se u neki od restorana i guštajte u izvrsnoj domaćoj ribi, a naša je preporuka svakako restoran Barba koji nas je oduševio na ovogodišnjem Zagreb Burger Festivalu.

Odmorite se u uvali Lapad u urbanom centru gdje se nalazi obiteljski Hotel Aquarius u kojem možete odsjesti za manje od 1000 kuna. Najbliža vam je plaža na samo 350 metara udaljenosti, a do samog centra grada možete taksijem ili jednostavno unajmite bicikle jer će vas vožnja biciklom duljine 3 kilometra lijepo razbuditi. Ova ponuda zaista je prihvatljiva, stoga ne razmišljajte puno i posjetite Dubrovnik!  

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju