Izložba Tijela i stvari, izgubljeno – nađeno autorice Tine Gverović otvara se 26. studenog u podne u Francuskom paviljonu.

Umjetnica je izložbu ostvarila u suradnji s Benom Cainom i Alexisom Taylorom, a instalacija uključuje 6 slika na platnu i audio rad u izvedbi Alexisa Taylora, postavljenog unutar instalacije. Slike i audio element postavljeni su unutar serije skulpturalnih intervencija koje su osmislili Ben Cain i Tina Gverović, sačinjenih od građevinskog materijala, pijeska, blokova, plastičnih cijevi, vanjske rasvjete i industrijskih svjetala.Polazišna točka ovog rada serija je šest slika velikih dimenzija nastalih u relaciji s povijesnim kontekstom izlagačkog prostora. Radovi se fokusiraju na različite procese kao što su odjeci, sedimentacije, nakupljanja, povijesti/materijalnosti određene robe za razmjenu i vrijednih dobara, kao i pitanja povezanih s migracijom, viškovima u proizvodnji, tijelima u tranzitu te tijelima u tranziciji.

Tina Gverović diplomirala je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 1997., završila poslijediplomski studij na Jan van Eyck Akademiji u Maastrichtu u Nizozemskoj te doktorirala na Middlesex Sveučilištu u Londonu. Radi u mediju instalacije, crteža, slike, zvuka, teksta i videa. Njen rad često uključuje dezorijentirajuće instalacije i bavi se pitanjima vezanim uz prostor, teritorij i identitet te načinom na koji su ti koncepti vezani za imaginarno.

Izložba je otvorena do 15. prosinca, radnim danom od 14 do 20 te subotom od 10 do 14 sati.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju