Tijesto za knedle:
60 dag krumpira
2 žlice pšenične krupice
3 žlice rastopljenog maslaca
2 velika jaja
brašno
Nadjev:
20 dag slanine
glavica luka
češanj češnjaka
I još...
maslac za prženje
peršin
pekmez od šljiva ili šljive
Priprema:
1. Skuhajte krumpir i ostavite ga da se ohladi pa ogulite.
2. Popecite luk i češnjak pa dodajte slaninu. Posolite i popaprite. Višak ulja sačuvajte.
3. Propasirajte krumpir i pomiješajte ga s jajima, maslacem, uljem od pečenja i soli. Dodajte pšeničnu krupicu i mijesite. Prema potrebi dodajte brašna.
4. Glatko tijesto razvaljajte pa režite na kvadrate, napunite smjesom i oblikujte loptice.
> Bombice od luka i mesa: Recept kojemu muškarci neće moći odoljeti
5. Lim obložite papirom za pečenje, namastite ga i stavite knedle.
6. Pecite oko 45 minuta na 180°C.
7. Pospite peršinom i prema želji poslužite s pekmezom od šljiva – najbolje domaćim koji nije previše sladak ili šljivama koje popecite u tavi.