Tijesto za knedle:

60 dag krumpira
2 žlice pšenične krupice
3 žlice rastopljenog maslaca
2 velika jaja
brašno

Nadjev:

20 dag slanine
glavica luka
češanj češnjaka

I još...

maslac za prženje 
peršin
pekmez od šljiva ili šljive 

Priprema:

1. Skuhajte krumpir i ostavite ga da se ohladi pa ogulite.

2. Popecite luk i češnjak pa dodajte slaninu. Posolite i popaprite. Višak ulja sačuvajte.

3. Propasirajte krumpir i pomiješajte ga s jajima, maslacem, uljem od pečenja i soli. Dodajte pšeničnu krupicu i mijesite. Prema potrebi dodajte brašna.

4. Glatko tijesto razvaljajte pa režite na kvadrate, napunite smjesom i oblikujte loptice.

> Bombice od luka i mesa: Recept kojemu muškarci neće moći odoljeti

5. Lim obložite papirom za pečenje, namastite ga i stavite knedle.

6. Pecite oko 45 minuta na 180°C.

7. Pospite peršinom i prema želji poslužite s pekmezom od šljiva – najbolje domaćim koji nije previše sladak ili šljivama koje popecite u tavi.

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju