Sastojci:
500 grama mljevenog mesa
100 grama tanko narezane pancete
2 luka srednje veličine
1 jaje
1 žlica maslinovog ulja
2-3 žlice krušnih mrvica
1 žličica senfa
1 češanj češnjaka
3 žlice parmezana
prstohvat origana
sol i papar po želji

U trendu Apartman Sto ljudi... Najgori gosti na koje se tuže domaći iznajmljivači: "Dva tjedna nisu izlazili iz apartmana, ne znam što su radili" Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima Salata od svježih krastavaca Odlična uz roštilj Salata od svježih krastavaca: Fini preljev gotov za 5 minuta napravit će veliku razliku

Priprema:

1. U mljeveno meso dodajte jaje, ulje, krušne mrvice, senf, sitno sjeckani češnjak, parmezan, sol i papar.

2. Rukom umiješajte smjesu, te napravite kuglice veličine ping pong loptica.

3. Luk očistite i prerežite na pola, pa odvojite sve njegove slojeve.

4. U dvije polovice luka stavite meso i sve zajedno omotajte kriškom pancete. Da biste stabilizirali svoju kreaciju od luka i mesa, poslužite se čačkalicom.

5. Bombice stavite peći u pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva oko 40 minuta. Tijekom pečenja okrenite okruglice da jelo dobije hrskavu koricu sa svih strana.

6. Bombice od luka i mesa poslužite uz umak po želji. Dobar tek!

Još slanih i slatkih recepata pronađite na blogu Volim slatko.