Sladoled od borovnica

U trendu Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Molat - 14 Nije za svakoga Hrvatski medeni otok bicikala, mačaka i divnih vizura u kojem se uživa sporo, a živi još sporije Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak

Sastojci:


½ šalice šećera ili meda
5 šalica borovnica
6 štapića
Kalupi za sladoled

>> 'Prijenosni klima-uređaj': Recept za osvježavajući koktel od kupina

Priprema:


1. Pomiješajte šećer i pola šalice vode u tavi. Kuhajte dok ne uzavre i miješajte dok se šećer ne rastopi. Skinite s vatre i pustite smjesu da se malo ohladi.

2. Stavite borovnice i prethodno dobivenu smjesu u blender sve dok smjesa ne postane homogena.

3. Izlijte smjesu u kalupe i stavite u zamrzivač. Čim se malo zaledi, u kalup stavite štapić, sačekajte neko vrijeme i prepustite se užitku!