Ljeti uz velike vrućine, nikome se ne stoji pored štednjaka satima i kuha, pa čak i ako pripremamo hranu na otvorenom. U našim južnijim mjestima na Jadranu ljudi znaju kako ljeti kuhati i hraniti se bez puno muke ili prolivenog znoja. Tako smo recept za jedno od najjednostavnijih jela, inćune na bijelo koje rado pripremamo baš ljeti, dobili od tete Ane iz Komiže, s otoka Visa.

U trendu Limun kocke s grčkim jogurtom Jednostavno Lagane, osvježavajuće i silno ukusne: Recept za limun kocke s grčkim jogurtom Slani kolač s tikvicama i parmezanom Brzo i prefino Bolji od kruha: Recept za slani kolač s tikvicama i parmezanom Osijek Slavonski izlet Prije sam obišao Andaluziju, Maroko, Siciliju... Dojmovi mog prvog posjeta Osijeku, koji mi se praktični nalazi "na pragu"

Gotovo da nema onoga tko nije čuo za ovo malo ribarsko mjesto i njegovu veliku gastronomsku ponudu, od komiške pogače, hiba ili slastica s rogačem. Nama su brzi domaći recepti koji se pripremaju baš u domovima mještana najdraži, pa vam donosimo upravo jedan takav.

RECEPT – Inćuni na bijelo

Sastojci:

500g inćuna
4 žlice maslinovog ulja
1,5 dcl bijelog vina
Sol i papar
žlica sitno nasjeckanog peršina
1 režanj češnjaka

Priprema:

1. Inćune očistite (odstranite glave i utrobu) i poslažite ih u jednom redu u dublju tavu ili plitki lonac u koju ste stavili maslinovo ulje.

2. Posolite, popaprite i zalijte ih vinom tek toliko da ih prekrijete.

3. Stavite ih na srednju vatru i pirjajte ih oko 2 minute. Inćuni bi se tada već trebali lagano odvajati od kosti.

4. Maknite ih s vatre, posipajte usitnjenim peršinom i češnjakom i poklopite poklopcem. Ostavite tako 15-tak minuta i uživajte u jednostavnom, brzom i prefinom ljetnom obroku. Dobar tek!