Old Choco House u Zaboku jedna je od rijetkih palačinkarnica u kojoj će se dobro provesti i oni koji ne vole slatko. Kako zbog sendviča i krumpirića koje također imaju u ponudi, tako i susjednog Grill & Burger Housea gdje hrabri tijekom veljače dolaze na nagradni izazov: Tko može pojesti najljući burger u Zagorju za 15 minuta?. No odlučite li se prvo na burgere budite oprezni jer su palačinke dovoljno obilne da mnogima zamijene cijeli obrok.

Old Choco House nalazi se u atriju tržnice i sudeći prema gužvi koja ne prestaje palačinkarnica je doista oživjela centar grada, a vikendom se traži i stol više. Prostor je uređen tako da se u kući čokolade gosti osjećaju kao doma. Vanjska grijana terasa s cjepanicama i dekicama, kao i toplo uređen unutarnji prostor dižu raspoloženje u svako doba godine. Ako ne zbog dražesnih detalja, onda sigurno zbog obilja čokolade u palačinkama.

Old Choco House - 8 Old Choco House - 8 (Foto: Facebook: @oldchocohousezabok)

Tko želi može sam složiti svoju palačinku ili se odlučiti na jednu od već provjerenih kombinacija poput vanilije maline i keksa, crno-bijelog svijeta s Nutellom, Linoladom i keksima Oreo, čokoladne bombe sa sladoledom i napolitankama, kao i slatko slane senzacije s maslacem od kikirikija, karamele i čokolade.

Osim klasičnih bijelih palačinki u ponudi su i crne, debeljuškaste američke, proteinske, pohane sa šunkom i sirom ili 4 vrste sira. Posebno mjesto u ponudi zauzima i Royal queen – pohana palačinka s mljevenim mesom, goudom i parmezanom.

Old Choco House - 3 Old Choco House - 3 (Foto: Facebook: @oldchocohousezabok)

Nakon odabira vrste palačinke slijedi mozganje o sastojcima. Udobno se zavalite, uzmite olovku i "pikajte" križiće na tablicu koju će vam donijeti konobar.
"Uveli smo i mogućnost smanjene količine dodataka kako bi gosti mogli sve probati, ali još uvijek osjetiti okus palačinkama. Da ne biste imali previše svega na tanjuru to možete označiti na listiću. Među dodacima imamo i eko džem od kupine, a gdje god možemo biramo svježe sastojke s tržnice na kojoj se i nalazimo“, kaže voditelj Marko Cukor.

Osim 20 vrsta slatkih namaza, jednako toliko slatkih dodataka i "tek“ 5 vrsta preljeva. Old Choco House kreativna je i kad je riječ o slanim dodacima pa tako u ponudi imaju i francusku salatu, kao i Vrabasco chilli umak te mljeveni chilli.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju