Sastojci:

6 jaja
2 rajčice
600 grama graha
6 meksičkih tortilja
2 avokada
100 grama kukuruza šećerca
1 žlica maslinovog ulja
1 žlica maslaca
1 luk
2-3 češnja češnjaka
1 do 2 čili papričice
1 žlica kumina
1 žlica nasjeckanog korijandera
50 ml pilećeg temeljca
1 čajna žličica čilija u prahu
1 žlica limunovog soka (ili soka od limete)
sol i papar

Priprema:
1. Na maslinovom ulju prepržite nasjeckani luk, češnjak, jednu čili papričicu, kumin i korijander, oko pet minuta na umjerenoj temperaturi.


2. U lonac dodajte kuhani grah (možete se poslužiti i grahom iz konzerve, ali ga ne zaboravite ocijediti od tekućine), pileći temeljac i čili u prahu pa pustite da se sve krčka oko 10 minuta uz često miješanje.

3. Smjesi dodajte kukuruz šećerac (iz konzerve ili zaleđeni) pa kuhajte sve zajedno još nekoliko minuta, začinite sa solju i paprom po želji.

4. U posebnoj zdjeli pomiješajte narezanu rajčicu, limunov sok, sol i papar kako biste napravili finu šalsu. Očistite avokado od koštice i kore, a meso voćke zgnječite vilicom. Na maslacu ispecite jaja na oko, a u pećnici zagrijte već gotove tortilje, pa se bacite na slaganje huevos rancherosa.

5. Zagrijanu tortilju napunite s začinjenim grahom, jednim jajetom, šalsom od rajčice i komadićima avokada. Dobar tek! Ali ne ponavljajte dan za danom...

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju