Hrvatska turistička zajednica i ove je godine organizirala predstavljanje hrvatske turističke ponude na sajmu New York Times Travel Show. Sajam je to koji se održava krajem siječnja u New Yorku. Uz više od 560 izlagača na sajmu sudjeluje i 170 predstavnika nacionalnih turističkih organizacija iz cijelog svijeta, te više od 30.000 potencijalnih putnika i predstavnika turističkog sektora, stoji u priopćenju Hrvatske turističke zajednice. 

Svoju su ponudu predstavile turističke zajednice grada Zagreba te Zadarske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije, a štand je obišao i direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

''Na američkom tržištu Hrvatska je među top pet emerging destinacija što potvrđuje snažan rast turističkog prometa iz SAD-a u posljednjih nekoliko godina. Informacije koje smo dobili od naših partnera upućuju na još jednu odličnu turističku godinu. Naime, određene projekcije govore o rastu prometa s tržišta SAD-a u ovoj godini po stopi od 15 do 20 posto“, izjavio je direktor Staničić, koji je dodao kako je samo tijekom prošle godine s tržišta SAD-a ostvareno više od 580 tisuća dolazaka i 1.6 milijuna noćenja, što u odnosu na 2017. godinu predstavlja rast od visokih 22 posto u dolascima i 18 posto u noćenjima.

Svemu je naravno doprinjela i povoljna gospodarska situacija u Sjedinjenim Državama, kao i generalna popularnost naše zemlje na američkom tržištu što potvrđuju i osvojene prestižne Travvy nagrade, ali i brojne medijske objave. Pozitivnim trendovima svakako će pridonijeti i najavljeni let American Airlines kompanije koji će prometovati od lipnja do listopada na relaciji Philadelphia – Dubrovnik.

''Rezultati istraživanja ''Affluent Traveler Collection (ATC)'' pokazuju da se Hrvatska, uz Island, Južnu Afriku, Japan i Italiju nalazi na popisu najtraženijih destinacija u 2019. godini. Istraživanja među članovima USTOA-e pak pokazuju da se naša zemlja, uz Island, Kambodžu, Kolumbiju, Vijetnam, Portugal, Butan, Boliviju, Burmu i Etiopiju nalazi na popisu najbrže rastućih destinacija. Svoje mjesto Hrvatska ima i u ponudi Virtuosa, koji je za 2019. godinu pripremio devet obaveznih iskustava, od kojeg se jedno odnosi na Hrvatsku koja se našla u odabranom društvu destinacija kao što su Novi Zeland, Španjolska, Maldivi i dr.'', izjavila je direktorica predstavništva HTZ-a u New Yorku Ina Rodin.

Europski raj na zemlji: Smještaj koji je dobio nagradu jer daje najviše za potrošeni novac Lurdeia Lurdeia Lurdeia +2 Lurdeia Casa Rural
 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju