Tko su uopće Gastronomadi?
Gastronomadi se bave gastronomskim i enološkim konzaltingom u svrhu podizanja ukupne razine gastronomije na teritoriju zemalja regije. Profesionalno smo okupljeni u gurmansku zajednicu više od pet godina, i u tom razdoblju naš rad se kretao od malih gastronomskih druženja uz ručkove i večere za birane klijente, preko stručnih radionica i seminara za amatere i profesionalce, pa sve do festivala i sa po 15.000 posjetitelja... Teško je i nabrojati tanjure, čaše i prigode koje smo organizirali i proveli. Gastronomadi, kao što to i naše ime upućuje, legitimni su nasljednici velikog Indiane Jonesa - razlika je samo u tome što je naše blago pitko i jestivo, nažalost ne i trajno.

Gdje djelujete i čime se bavite?
Dugoročno, cilj nam je promicati proizvođače ekoloških i autohtonih proizvoda, uključujući seoska domaćinstva, „vrhunske“ restorane, i male obiteljske hotele. Dodatno, cilj nam je podizati ukupnu razinu edukacije i svjesnost prema zdravom življenju, molekularnu gastronomiju, djelovati na razvoju gastro-eno turizma, stvaranju gastronomskih klastera, promicanju hrvatskih gastro ikona, te djelovati na područjima gastrodiplomacije. Teritorijalno nismo ograničeni na Lijepu nam našu, te kuhamo po cijeloj regiji, posebno je naš rad popraćen u svijetu - posebno treba izdvojiti kuharske vratolomije na Cubi gdje su među celebritijima bili Boris Becker, Danny Glover, Omara Portunado te za kraj i - Gastronomadi.

Kome su namijenjeni tečajevi, kad počinju i koliko koštaju?
Trenutno je aktivna edukacija: Škola kuhanja za početnike kroz pet tjedana. Škola je namjenjena svekolikom pučanstvu koje bi htjelo naučiti kuhati ili naučiti ispravan način pripreme namirnica i hrane. Tečaj se odvija u našem edukacijskom centru na glavnom zagrebačkom trgu, te traje pet tjedana (dva puta tjedno po tri-četiri sata). Sve informacije o tečaju nalaze se na našem sajtu www.gastronomadi.hr. Cijena tečaja je 3.400,00 kn (za plaćanje gotovinom odobrava se popust od 10%). Trenutno je aktivan termin tečaja 18.11.2013., odvija se ponedjeljkom i srijedom od 18 h.

Zašto uopće doći kod vas?
Koliko je nama poznato, trenutno je naša ponuda edukacije jednistvena na ovim prostorima jer se radi o pravoj edukaciji koja je nastala na metodologiji iz prakse - a shodno našoj životnoj misji - želimo prenositi znanje. Na našoj edukaciji polaznike ne učimo recepte, nego tehnike kuhanja, jer vjerujemo da ako znate tehnike da onda i možete dobro skuhati nešto prema nekom receptu. Uglavnom, učeći tehnike kuhamo i recepte, koje na kraju i poklopamo.
I samo za kraj, mi kuhamo iskreno, bez aditiva i drugih pripravaka te nastojimo korištenjem kvalitetnih namirnica, ali načina kuhanja, poboljšati uživanje u iću i piću. Eto, nadam se da se vidimo.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju