Nema boljeg vremena da naučimo nove vještine i hobije nego sada, a srećom lako možemo naći učitelje, kao i sve potrebne informacije na internetu. Sve je više online kulinarskih tečajeva koji nude popuste i besplatnih aplikacija, a i neki slavni chefovi odlučili su otvoriti vrata svojeg doma i pokazati znatiželjnicima kako napraviti fina i ukusna jela.

Open Culture

Open culture riznica je raznih tečajeva, od arhitekture, umjetnosti, marketinga i govorništva do kuhanja, a najbolje je od svega što su besplatni. Kako kaže jedan od "predavača" na Openculture.com, omiljeni autor knjiga o nutricionizmu, prehrani i ekologiji Michael Pollan, "Kad naučimo kuhati, onda naučimo zaista biti ljudi".

Massimo Bottura na Instagramu

Nezaustavljiva energija Massima Botture lako će vas potaknuti da se uhvatite lonaca i tava pa se bacite na sjeckanje. Michelinov chef iz Italije otvorio je vrata svoga doma, a uživo snimljene tečajeve, prigodno nazvane "Kuhinjska karantena", možete pratiti na njegovu Instagramu.

The Kitchn’s Cooking School

Kitchn’s Cooking School idealna je za početnike. Lako ćete savladati osnovne tehnike i pripremiti jednostavna jela na koja ćete biti ponosni. Uz malo truda uskoro ćete znati sve o baratanju nožem, izradi tjestenine i doznati sve što ste oduvijek htjeli znati (a niste imali koga pitati) o jajima.

BBC Food Techniques

Od osnovnih tehnika do gurmanskih metoda, BBC Food Techniques koristan je alat početnicima, ali i profesionalcima u kuhinji. Bacite oko na njihovu opširnu listu vještina i zaprljajte ruke.

New York Times Cooking

New York Times Cooking se plaća, ali tek nakon što istekne 30 dana besplatnog učenja. To je sasvim dovoljno vremena za proučavanje svjetskih kuhinja i donošenje odluke o tome hoćete li produljiti posjećivanje njihovih stranica ili krenuti u istraživanje novih izvora kulinarskih mudrosti.

Milk Street Cooking School

Christopher Kimball omiljeni je američki chef koji je na svojim putovanjima prikupio pregršt tehnika i trikova koje slobodno možete prepisati i usvojiti. Njegov Milk Street idealan je za one kuhare koji znaju osnove i uživaju u učenju bez strogih pravila i prepuštanju improvizaciji.

America’s Test Kitchen Online Cooking School

Američka škola nudi toliko znanja da se ponekad teško odlučiti između više od 230 tečajeva. Bilo da želite naučiti mućkati koktele, skuhati brzi ručak ili doznati nešto više o začinima i pripremiti vlastite mješavine, oni imaju odgovore. 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Tastemade (@tastemade) on

Tastemade

Ova stranica donosi okuse internacionalne kuhinje ravno u vaš dom. Među brojnim vještinama kojima se možete pozabaviti je upoznavanje s indijskom i meksičkom kuhinjom, pečenje kruha bez glutena ili kuhanje zdravih doručaka.

Michael Symon

Popularni chef Michael Symon može biti vaš domaćin ako kliknete na Facebook stranicu Food Networka. U probnom razdoblju koje traje 30 dana možete odlučiti hoćete li produljiti "školovanje" s besplatnih 25 na otprilike 800 kulinarskih lekcija.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju