Možda zbog puno sastojaka izgledaju komplicirano, ali su ustvari vrlo jednostavni za izradu. Samo krenite!

Sastojci:
3/4 šalice toplog mlijeka
7 grama suhog kvasca
275 grama ( 2 šalice ) brašna
1 1/2 žlice šećera
1/2 žličice soli
85 grama ( 6 1/2 žlica ) rastopljenog neslanog maslaca
1 žumanjak

Punjenje:

1/4 šalice rastopljenog neslanog maslaca
3 žlice šećera
2 žličice cimeta
šećer u prahu

 

U šalici pomiješajte kvasac i mlijeko i ostavite da miruje desetak minuta. U zdjeli pomiješajte brašno, šećer i sol, dodajte otopljen kvasac i ostale sastojke. Zamijesite glatko, elastično tijesto i ostavite da se diže oko sat vremena dok se ne udvostruči.

U maloj zdjeli izradite punjenje od maslaca, šećera i cimeta. Na pobrašnjenoj površini tijesto podijelite na 8 jednakih komada.
Svaki komad razvaljajte u krug promjera dvanaestak centimetara. Premažite punjenjem u tankom sloju. Zarolajte tijesto i prerežite uzduž po sredini, s tim da ostavite spojeno na vrhu. Prebacujte ta dva dijela jedan preko drugog kao da radite pletenicu. Od dobivenog formirajte krug, i stavite na ranije pripremljen pleh. Isto ponovite s preostalim komadima tijesta. Pokrijte i ostavite da se diže oko 30 minuta. Pećnicu zagrijte na 220 stupnjeva i pecite 5 minuta. Zatim smanjite na 180 stupnjeva i pecite dodatnih 10-12 minuta.

Prije posluživanja pospite šećerom u prahu. Slobodno pozovite susjede!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju