Možda zbog puno sastojaka izgledaju komplicirano, ali su ustvari vrlo jednostavni za izradu. Samo krenite!

U trendu Alžir - 3 Bagatela! Ručak 3 eura, kava 30 centi: Mediteranska zemlja iznimne ljepote koja turistima prolazi ispod radara Kućica Noni za robinzonski odmor na Krku, Airbnb - 3 Usred šume 15 minuta hoda do prve plaže: Ova kućica na Krku prava je oaza mira Vranjic nazivaju Malom Venecijom Podijelilo mišljenja Znate li gdje se nalazi hrvatska "Mala Venecija"? Pitanje koje je izazvalo pobunu u komentarima na našem portalu

Sastojci:
3/4 šalice toplog mlijeka
7 grama suhog kvasca
275 grama ( 2 šalice ) brašna
1 1/2 žlice šećera
1/2 žličice soli
85 grama ( 6 1/2 žlica ) rastopljenog neslanog maslaca
1 žumanjak

Punjenje:

1/4 šalice rastopljenog neslanog maslaca
3 žlice šećera
2 žličice cimeta
šećer u prahu

 

U šalici pomiješajte kvasac i mlijeko i ostavite da miruje desetak minuta. U zdjeli pomiješajte brašno, šećer i sol, dodajte otopljen kvasac i ostale sastojke. Zamijesite glatko, elastično tijesto i ostavite da se diže oko sat vremena dok se ne udvostruči.

U maloj zdjeli izradite punjenje od maslaca, šećera i cimeta. Na pobrašnjenoj površini tijesto podijelite na 8 jednakih komada.
Svaki komad razvaljajte u krug promjera dvanaestak centimetara. Premažite punjenjem u tankom sloju. Zarolajte tijesto i prerežite uzduž po sredini, s tim da ostavite spojeno na vrhu. Prebacujte ta dva dijela jedan preko drugog kao da radite pletenicu. Od dobivenog formirajte krug, i stavite na ranije pripremljen pleh. Isto ponovite s preostalim komadima tijesta. Pokrijte i ostavite da se diže oko 30 minuta. Pećnicu zagrijte na 220 stupnjeva i pecite 5 minuta. Zatim smanjite na 180 stupnjeva i pecite dodatnih 10-12 minuta.

Prije posluživanja pospite šećerom u prahu. Slobodno pozovite susjede!