1 korak: Uzmite koliko god možete naranči u kantini... 6-10 će biti sasvim dovoljno. Ako ste ih stavili u jastučnicu i njome istukli cimera, ne smeta, mogu biti malo natučene. Ogulite ih i stavite u veliku plastičnu vrećicu sa zatvaračem.

2. korak: Nabavite veliku limenku voćnog kompota (dva, ako uspijete prošvercati, a ako Ivek može imati internet...) i istresite zajedno sa sokom u vrećicu s narančama.

3. korak: Sada trebate malo šećera da pomogne u procesu fermentacije. Ubacite 60 kockica šećera i 4 žlice kečapa, tek toliko da dodate malo kiseline u miks.

4. korak: Kvasac je ono što će ovo 'smeće' pretvoriti u alkohol, pa ubacite kruha kako bi kvasac pokrenuo sokove. Nemojte pretjerivati: komad ili dva biti će sasvim dovoljno.

5. korak:
Sada ćete rukama sve dobro izgnječiti. Samo prije provjerite da je vrećica dobro zatvorena.

6. korak: Stavite vrećicu na toplo i sigurno –u wc, sudoper, a možda ste uspjeli prokrijumčariti i kantu. Prelijte toplom vodom koja će pomoći kod fermentacije. Ostavite da stoji 5-7 dana

6,5 korak: Da, s vremenom će se stvoriti određena količina plinova, pa ako ne želite da se vaša vrećica pretvori u bombu, s vremena na vrijeme ju otvorite i pustite plinove van.

7 korak: Nakon otprilike tjedan dana, procijedite. Nemate cjedilo u ćeliji!? Snađite se!

Rezultat? Ta-daaam! Mutno je, miriše na trulo voće i alkohol. A kakvog je okusa ovo naše čudo? Zamislite da ste oprali zube, popili čašu grejpa, povratili, zatim to isto ponovo popili. Dodati malo osvježivača zraka i ljepila. Ali hej! Piće je piće. I svakako će vam uljepšati tjedan dana samice, kruha i vode!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju