"Sadržaj hranjivih tvari i vitamina u pivu temelji se na nekoliko istraživanja koja su provedena diljem svijeta u želji da se utvrde pozitivni učinci za tijelo u slučaju umjerene konzumacije piva. Osim što smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti, pivo povećava i razinu antioksidansa u tijelu. Istraživanja poput ovih važna su i za medicinsku zajednicu i za pivopije, jer je bitno imati što više nutritivnih informacija o proizvodima koje konzumiraju.", rekla je Corina Aurelia Zugravu, predsjednica Centra za pivske studije.

Osim niacina, pivo sadrži vitamine i druge hranjive tvari poput vitamina B6, vitamina B5, kolina, flavonoida i drugih vitamina B skupine, koji su uključeni u glavnim metaboličkim procesima ljudskog tijela. Količina vitamina sadržanih u pivu prikazana je u tablici:

Vitamini i druge hranjive tvari u pivu na 355 ml piva:
Niacin (B3): 1.83 mg
Piridoksin (B6): 0,164 mg
Panteonska kiselina (B5): 0,146 mg
Tiamin (B1): 0.018 mg
Riboflavin (B2): 0,089 mg
Cijanokobalamin (B12): 0.07 mg
Folna kiselina: 21 mg
Kolin: 36 mg

Umjerena konzumacija piva mora biti popraćena zdravim načinom života i pravilnom prehranom. Umjerenom konzumacijom piva smatra se količina 660 ml / dan za muškarce i 330 ml / dan za žene, i to piva s udjelom alkohola od 5%. Dakle, od jedne zidarke dnevno – ne može vam biti loše, živjeli američki naučnici!!!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju