Škotski pivari Lewis Shand i John McKenzie devet su mjeseci naporno stvarali pivo koje su nazvali “Armageddon”, ali su zaključili da im sa svojih 65% jednostavno nije dovoljno jako. U intervjuu za magazin Daily Record, Shand je rekao da im u početku nisu vjerovali da je Armageddon toliko jak, ali su sami ubrzo shvatili da ga mogu još intenzivirati. I tako je nastao „Snake Venom“, službeno najjače pivo na svijetu. Bočica od 275 ml stoji 50 funti, a na etiketi lijepo piše da se preporučuje konzumiranje - na sjedečki.

Jačinski pivski ratovi u posljednje vrijeme iznjedrili su njemački Schorschbräu, sa 31% volumnog udjela alkohola, da bi ih 2010. prestigli aberdinski pivari BrewDog s brandom Tactical Nuclear Penguin jačine 32%. BrewDog je s “The End of History” letvicu dignuo na 55%, pa Schorschbock opet na 57% - sa The End Crowns the Work. No, Nizozemac Jan Nijboer se sa svojim dijamantom “Start the Future” izdvojio na nevjerojatnih 60%, i držao rekord sve dok 2012. nisu naletjeli Armageddon, i sada - Snake Venom.

Uglavnom, dok se svjetski homebreweri natječu u ludim rekordima, nadamo se da smo uspjeli u svojoj namjeri i da vam se otvorila pipa te ovog trena idete prema svom hladnjaku sa samo jednom namjerom – popiti ledenog pivkana! Piviliii!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju