Pivovara BrewDog nalazi se u Škotskoj, nekih 2500 kilometara udaljena od Zagreba. Iako ste za njih vjerojatno čuli čitajući članke o najjačim pivima svijeta, sada se konačno možete uvjeriti u kvalitetu okusa, i to kroz osam brendova koje možete nabaviti u zagrebačkom Magic Beer Roomu – kući dobrih piva.



Craft pivovare su apsolutni hit u svijetu, te male, nezavisne i inovativne pivovare oduševljavaju svojim nezauzdanim stilovima, idejama, proizvodima, a dok prva hrvatska craftica - Zmajska pivovara, ne potoči svoje prvo pivo – uživamo u uvezenim Škotima!



Dakle, ako niste obožavatelj hmelja, nemojte se niti upuštati u priču o BrewDogu. Dobro, dvije od osam i nisu naglašeno hmeljne, ali kad su ostale tako divne... No, skrenuh, iako se u zadnje vrijeme razdvajaju obožavatelji Europskih od Američkih hmeljeva, vaš urednik voli probati sve od svih, pa sam ovoga puta imao prilike mirisati i piti većinom američke primjerke, citrusne, floralne, mirisne i aromatične, nekako razigranije od klasičnih europskih. Ono, Flower power! Target na koji puca Brew Dog su definitivno mlađi ljudi željni promjena i zasićeni sivilom okusa. Cijene po bočici su primjerenije Škotskoj nego Hrvatskoj (18-27 kn), ali zapamtite da ovakvo pivo još vjerojatno niste probali! Plemenita gorčina varira od primjerka do primjerka. Punk IPA je tu kao neka osnova, nakon koje se samo grabi prema jačim okusima i aromama, pa je tako zahvaljujući hmelju Simcoe jezik napadnut kao da se ljubite s gigantskom smrekom. Libertine black je, o blasfemije – tamna IPA, a Dogma sadrži deset vrsta slada i med! Tu je i perverzija Cocoa Psycho, Russian Imperial stout s brdom slada i 10% volumnog udjela alkohola, s najcrnjom pjenom ikad i okusom kao da ližete zdjelu prije torte, a traje dulje od seksa... Divote...



Magic Beer Room vodi Ludo Beaurain, Belgijanac koji je preselio u Hrvatsku, i nakon epizode s Hopdevilom, sada uvozi pedesetak vrsta piva. Više se, kaže, ne isplati, teži se kontinuitetu jer se Hrvati vole zaljubiti u samo jedno pivo, a ne šarati... Duvel, Maredsous, pivo za Valentinovo - Lindemans, nalaze se u stalnoj postavi, a BrewDog je pokušaj da se prate trendovi i ljude upozna sa hmeljom. A da je pivo sjajno, sjajno je, uostalom, probajte i sami! Kao bonus u ponudi, očekuje vas i Weihenstephaner, najstarije i najbolje pšenično pivo na svijetu! Piviliii!

 

MAGIC BEER ROOM
Dr. Luje Naletilica 4
10000 Zagreb, Remetinec
Tel.: 00385 (0)1 652 24 78
Fax.: 00385 (0)1 652 24 83
e-mail: info@bc-group.hr
Radno Vrijeme:
Pon. – Pet.: 10.00 – 17.00
Sub.: 10.00 – 15.00

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju