Imali smo priliku kušati Ledenu kraljicu, kolač s bijelom čokoladom, medom, vanilijom i karamelom spojenu s graševinom kasne berbe Gerstmajer. Pa onda i Nevistu, kolač s bijelom čokoladom i lješnjacima koji se odlično slagao s tramincem Misna vina te prelijepu PraMaLinu s bijelom čokoladom i malinama koju su organizatorice sljubile s pjenušcem. Sacher Melange se pak lijepo sljubio s Molom, hvarskom kupažom plavca malog i cabernet sauvignona. Vrhunac ove gozbe bio je Forêt Noire, kolač s crnom čokoladom i višnjama skladno kombiniran s tamnim i zavodljivim Šemberovim pinot noirom.
 

Dvije trenutno najbolje domaće slastičarke Petra Jelenić i Tea Mamut ovom su prigodom, po tko zna koji put, dokazale status vrhunskih majstorica svog zanata. Tea Mamut je povodom predstavljanja CHOCO&WINE BAR-a pripremila kolačiće na štapićima od bijele čokolade ibadema te istaknula kako u zadnje vrijeme voli u svoje slastice ukomponirati maslinovo ulje:

"Kako sam i sama Dalmatinka, privlači me iskušavati nove recepte s našom tradicionalnom namirnicom, maslinovim uljem. Toliko sam se zaljubila u maslinovo ulje da sam odlučila pripremiti i kombinaciju čokolade i djevičanskog ulja za kulinarsku radionicu na Festivalu."

Petra Jelenić je za crno-bijelo sljubljivanje pripremila francusku poslasticu macaron, sljubljenu s autohtonom vinskom sortom maraštinom vinara Jure Sladića, premijerno napunjenom upravo za ovu prigodu. Crni i bijeli kolačići znalački usklađeni s crnim i bijelim vinima, bili su uvertira u nadolazeći 2. Hrvatski festival hrane i vina koji će se održati od 3. do 5. travnja u Areni Zagreb, gdje će brojni Izlagači iz Hrvatske i regije u tri dana s posjetiteljima sajma podijeliti svoja znanja.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju