Drugi Hrvatski festival hrane i vina koji će se održati u Areni Zagreb od 3. do 5. travnja ugostit će brojne kuharske zvijezde s ciljem približavanja „high cuisine“ što širem broju građana.



Janez Bratovž tijekom svoje karijere radio je u brojnim poznatim restoranima diljem svijeta poput Alain Duccasa u Monte Carlu, Da Vittorio Bergamo u Italiji, Mibu u Japanu, Arzak u Španjolskoj i Steirereck u Austriji. Nakon što je prošao gotovo cijeli svijet, Bratovž je odlučio otvoriti vlastiti restoran JB u Ljubljani na koji je ponosan zbog činjenice da se nalazi na popisu 100 najboljih restorana na svijetu prema priznatom vodiču San Pelegrino. Na 2. Hrvatskom festivalu hrane i vina chef Bratovž će pripremati gusju jetru s filmom od malina i kandiranim orasima, muškatnu buću kuhanu u vaniliji i umaku od teletine te čokoladni cognac.



Renato Rizzardi iz restorana la Locanda di Piero, osim što će posjetiteljima prenijeti svoje kulinarske majstorije, sva jela će pripremati s lokalnim namirnicama malih proizvođača iz regije Venezia Friuli Giulia. Jela koja će se naći na jelovniku Renata Rizzardija predstavljaju tipičnu talijansku kuhinju s modernim pomakom – rižoto s crvenim radičem, redukcijom Amarone vina i ljutikom, tortelli s ekstra djevičanskim maslinovim uljem, ružmarinom i Amatriciana umakom iznenađenja, agnolotti s Asiago fondijem od sira, vrhovima bijelih šparoga i confitom od cherry rajčica.


Uz poznate inozemne chefove na Festivalu će tijekom tri dana nastupiti i mnogi hrvatski kuhari poput Roberta Pinte iz Piroš čizme, Željke Kovačlije iz hotela Dunav i Sandre Nedeljko iz Pansiona Mamica.

Program festivala:
03.04.2014 – Poslovni dan
04.04.2014. – Edukativni dan
05.04.2014. – Obiteljski dan

Cijena ulaznice za Festival iznosit će:

- Dnevna ulaznica iznosi 35,00 kuna
- Grupna karta za 25 i više osoba iznosi 15,00 kuna
- Trodnevna karta (za cijelo vrijeme trajanja festivala) iznosi 90,00 kuna
- Karta za djecu do 10 godina biti će besplatna
Saznajte više na stranici sajma.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju