1. Stavite vodu da proključa. U međuvremenu, na rajčicama zarežite maleni križić. Pored štednjaka pripremite drugu posudu s hladnom vodom i kockama leda. Kada voda zavrije, stavite rajčice unutra. Ostavite ih minutu-dvije dok koža ne popuca i smežura se. Izvadite ih i odmah ih stavite u zdjelu s hladnom vodom. Nakon hlađenja ih bez problema možete oguliti.

Prednosti: Vrlo brzo možete očistiti veliku količinu rajčica. Osim toga, zadržat će se njihov svjež okus.

Nedostaci: Očekujte oveći nered u kuhinji.

2. Zagrijte pećnicu. Prepolovljene rajčice posložite na lim na papir na pečenje. Pecite rajčice 12-15 minuta, dok ne poprime zlatno-smeđu boju. Kada se ohlade, ogulite kožu.

Prednosti: Možete očistiti velika količina rajčica u isto vrijeme.

Nedostaci: Poprimi okus dima – ako je to nedostatak

3. Očistite i operite rajčice. Stavite ih u vrećicu pa u zamrzivač i pustite da se zamrznu. Prije kuhanja otopite ih na sobnoj temperaturi 10-15 minuta, a zatim ogulite kao što gulite jabuku.

Prednosti: Najbrži način da se rajčice sačuvaju za kasniju upotrebu.

Nedostaci: Zauzimaju prilično puno mjesta u zamrzivaču.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju