1. Svi grčki jogurti sadrže proteine
Dobro, SVAKI jogurt sadrži proteine. Ali kojeodređeno, to ovisi o proizvođaču i načinu odvajanja sirutke od jogurta. Dakle, ako vam je bitan neki određeni protein, svakako pročitajte sastav na pakiranju.

2. Svi grčki jogurti su proizvedeni na isti način
Najvažniji korak u proizvodnji ovog gustog, kremastog jogurta je odvajanje sirutke. Međutim, neki proizvođači za zgušnjavanje koriste škrob, i dodaju proteinsko mlijeko za stvaranje bogate teksture. Ti sastojci nisu loši, ali ono što jedete tada nije 100% grčki jogurt.

3. Grčki jogurt je idealan za vegetarijansku prehranu
Ne ulaze svi grčki jogurti u tu kategoriju. U neke se vrste dodaje i želatina, koja dolazi od kolagena dobivenih od životinjskih proizvoda. A to je velik problem za one koji ne žele meso u prehrani.

4. Grčki jogurt je jednako zdrav kao i običan jogurt
Ako želite jesti zdravo, običan vam jogurt treba biti prvi izbor. Ako želite malo slađu verziju, dodajte svježe voća ili malo meda. Grčki jogurt često sadrži više šećera od običnog.

5. Smrznuti grčki jogurt ima ista svojstva kao i svjež
To je istina samo ako ste ga sami zamrznuli kod kuće. Ako kupujete smrznuti - to je desert koji nesumnjivo sadrži više šećera, a manje bjelančevina.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju