Najveća prednost trokuta nad krugom je ta što se teže zaflekati, i lakše baratati istim. Ali kako su konkurenti bili vrlo slični, prvu je prednost ostvario komad koji je na sebi po prvi put u našem istraživanju imao – gljive! Ali, o tom potom, sve po redu...
3. Pekarna Rina d.o.o., M. Gandhija 1
Cijena: 8 kn
Veličina: 19 cm
Debljina: 5 mm tijesto, 2 mm fila
Gljive, konačno se ti mali šumski plodovi nalaze na jednoj pizzi, odmah sam maznuo jedan komadić dok se ostatak redakcije primicao stolu za testiranje. Nažalost, okus nije došao s likom gnjecavog šampinjona, ali svatko bi tom komadu prvo prišao. Okrugla pizzica, s ne previše file, malo blijeda po rubovima i bojom škotske gorštakinje koja prvi put dolazi u Bašku. No, tijesto je sasvim korektno, puno, taman debelo, flafasto... Najveći problem predstavlja imitacija sira, koja je bila gorkasta, i to tako jako da se šunka nije ni osjetila. Kečap je preslan i preintenzivan, tako da je kompletan dojam da jedeš gorku, težačku šnitu pogače premazanu paštetom od morske rajčice. Solidno, ali ništa više od toga, za poslije nogometa...
Ocjena – 5,5/10
4. Pekarna Dibra, Hrvatskih iseljenika 3, d.o.o.
Cijena: 8 kn
Veličina: 20 cm
Debljina: 4 mm tijesto, 3 mm fila
Gajnice drugu pizzu za trku imaju u Dibri, gdje po identičnoj cijeni možete dobiti gotovo istu hranu. Tanje tijesto od suprotnice puno je bolje pečeno, a okus vrlo sličan, mrvu pregumenast, ali OK. Sladak kečap trenutno preuzima sve okuse na sebe, pa debeli sloj šunke i sira ne dolazi do izražaja. Cijeli sklop file zacementirao se u jedan komad, pa izgleda kao jaje na oko na lepinji, i masnim obrubom koji je izletio iz sira. Ovo bi dobro sjelo nakon paklenog tuluma, samo da nije toliko slatko, kao da je netko slučajno ubacio šećer umjesto soli. Pa tako triput. Svejedno, masno slatka masivna i debela kombinacija odnijela je pobjedu u ovom krugu natjecanja za malih, ali presudnih pola boda. Hvala Gajnice, nastavljamo uskoro, javite nam vaše favorite...
Ocjena: 6/10