Rijetko koji muškarac sklon debljanju nije u jednom trenutku pokušao višak kilograma skinutu zobenim pahuljicama, mueslijima, voćem, brokulama i onim odvratnim stiroporom od riže. Neki su se na tome i zadržali, a neki bogami shvatili da se treba više kretati, voditi ljubav, planinariti i izbjegavati fast food. U rijetkim trenucima kad si baš dobro izgledamo, poželimo i pojesti neko jelo naše mladosti, snekić koji nas podsjeća na dane kad bi se tata u nedjelju ujutro vratio s placa i polako odmotavao papirnate zamotuljke u kojima su se krili svinjski proizvodi teško izgovorljivih imena, prezvuršt, češnjovka, jegervuršt, haznfefer... Dobro, haznfefer je iz crtića, ali okusi koje bismo tada proždirali stvarali su od dječaka muškarce, i nikada ne mogu biti izbrisani iz naše memorije.



Danas je sve teže pronaći kvalitetne domaće nareske, industrijski proizvodi nekako gube čar, čak su i lažna crijeva za čajnu počeli uvoziti iz Kine. Srećom, još neki od nas imaju rođake na selu, prijatelje i poznanike, a za sve ostale pronašli smo skriveni kutak s vrhunskim delicijama, zbog kojih bi svaki hrvatski muž izdao svoj program prilagođene prehrane. Otočanka d.o.o. se, logično, nalazi u Otoku, deset minuta od centra Samobora. U prizemlju stambene kuće nalazi se par hladnjača, sušionica, pakiraonica i pušnica (na pravu bukovinu, još mi se kaput dimi!), a paletu proizvoda čine tradicionalni Samoborski i kontinentalni proizvodi od mesa domaće svinje i divljači koji se mogu kupiti u preradi u Otoku ili subotom na Samoborskom Sajmištu. Također, redovno vrše i dostave, pa bacite oko na njihov web i Facebook.



Zašto biste uopće išli čak do Samobora po kobase i hrenovke, ako to možete kupiti u kvartu? Pa upravo iz istog razloga što ćete ramstek ići kupiti kod Čučkovića u Viškovo, ili pivo kod Bošnjaka u Sičice – zato jer niste dovoljno bogati da biste kupovali jeftine stvari, i zato jer zaslužujete samo najbolje. Češnjovke peckaju i mirišu na češnjak, krvavice je pojeo i moj tata koji ne jede ako ne mora, jeger je kompaktan i mekan, špekerica je dimljena do bola, tlačenica je tvrda kak bog zapoveda, a hrenovke će uskoro testirati moj Junior ako dobije peticu iz matematike.



Meni su prošle test, kako pucketa kožica, mama... Tu je još i samoborska salama, špek, suhi laks-kare, čvarci, buđola, češnjovka za kuhanje, svinjska mast i namaz od čvaraka, kojeg nije bilo, pa sad moramo opet doći. Otočanka nudi i proizvodnju i preradu od mesa domaće svinje i divljači, uslugu dimljenja, vakuumiranja i sušenja mesa, a čovjek punog želuca stvarno vjeruje u njihov slogan – „Kvaliteta a ne kvantiteta naša je zvijezda vodilja.„



Proizvodi Otočanke se redovno mogu degustirati i kupiti po manifestacijama i sajmovima domaće hrane (Kupujmo Hrvatsko, Vrijedne Ruke, Proizvodi Hrvatskog Sela i sl.), a tvrtka je puno puta nagrađivana zlatnim plaketama za Samoborsku salamu u konkurenciji "mali Hrvatski proizvođači." Češnjovka je pak višestruki pobjednik kobasičarskih mitinga...

Bogatiji kolesterolom, ali i srećom, bilježimo otok kao mjesto gdje se jede sjajna domaća hrana. Na dijetu ionako idemo od ponedjeljka. Ali s osmijehom!

OTOČANKA d.o.o.
• Otočka 24, Samoborski Otok
• Samobor 10430
• T: 01/ 33 78 853
Kontakt:
Valentina Horvat
• 091/ 6040 365
• valentina@otocanka.hr
Marko Špiljar
• 098/9621104
• marko@otocanka.hr

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju