Ove godine Festival soli održat će se 7. kolovoza, a posjetitelji Nina taj će dan moći će uživati u pripremi vrhunskih specijaliteta u kojima se kao začin koristi cvijet soli, u posljednje vrijeme sve popularniji u modernoj gastronomiji. Osim toga, posjetitelji će na brojnim radionicama moći izraziti svoju kreativnost, ali i doznati brojne zanimljivosti o ovoj važnoj namirnici.

Prošlogodišni Festival posjetitelje je oduševio brojnim događanjima, a jedno od njih bila je i tematska radionica specijalistice za kliničku dijetetiku i nutricionistice Tene Niseteo, koja je posjetiteljima govorila o blagodatima soli, ali i predstavila njezinu pravilnu primjenu u kuhinji.

Poslijepodne je bilo rezervirano za roštiljadu s Cvijetnom soli, a konačnu odluku o pobjedniku donio je žiri na čelu s poznatim chefom Matom Jankovićem. Posjetitelji su također, imali priliku na jedan dan postati berači soli, javlja Agroklub.

Ove se godine očekuje još veća posjeta, više hrane i pića, pa obavezno navratite u solanu i prekrasni Nin!
 

U trendu Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima Apartman Sto ljudi... Najgori gosti na koje se tuže domaći iznajmljivači: "Dva tjedna nisu izlazili iz apartmana, ne znam što su radili" Salata od svježih krastavaca Odlična uz roštilj Salata od svježih krastavaca: Fini preljev gotov za 5 minuta napravit će veliku razliku