Vješti kuhari u svijetu za Noć vještica pripremaju kekse od lješnjaka u obliku ljudskih prstiju, detaljne muffine s prizorima groblja i mitskih likove, te druge slatka i slana iznenađenja. Ako niste na 'ti' s kuhanjem, a svejedno biste željeli obilježiti Halloween, iskušajte ove jednostavne ideje.

1. Voćna ruka u sladoledu
Kupite medicinsku rukavicu, napunite je crvenim sokom i zamrznite u ledenici. Škaricama izrežite rukavicu, a crvenu ruku stavite u koktel ili poslužite na brijegu sladoleda.

2. Mrkve s umakom
Mrkve ogulite i transformirajte u oblik ljudskih prstiju. Vrh mrkve zarežite, a na njihovo mjesto stavite komadiće crvene paprike koja će glumiti ljudske nokte! Poslužite za grickanje uz neki umak.



3. Slatki duhovi
Istucite bjelanjke s nešto šećera i prstohvatom soli u čvrst snijeg. Stavite ga u slastičarsku vrećicu, pa istisnite na papir za pečenje u oblik duhova. Ispecite u pećnici, i nacrtajte oči jestivom bojom!

4. Juha s paukovom mrežom

Gustu juhu od rajčice ili bundeve nasipajte u šalicu, a po vrhu nacrtajte paukovu mrežu od vrhnja. Mljac!

5. Paukova jaja

Skuhajte tvrdo kuhana jaja i narežite ih na kriške. Na sredinu jaja postavite polovicu crne masline, a drugu polovicu iskoristite za izradu paukovih nogu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju