Jeste li jedna od onih osoba koja voli dan započeti nečim slatkim? Ne morate čekati da se nagradite. Umjesto doručka pojedite keks.

Ne brinite, ovaj se keks priprema od nutritivno hranjivih sastojaka koje možete pronaći u klasičnoj zobenoj kaši. Ako u receptu iskoristite vrlo zrelu bananu, nećete morati dodati zaslađivače.

Recept se temelji samo na jednoj porciji, pa se ne isplati zbog njega paliti cijelu pećnicu. Umjesto toga ispecite ga za svega osam minuta u fritezi na vrući zrak. Rubovi će mu biti hrskavi, a sredina vrlo mekana.

Sastojci za keks od zobenih pahuljica:

  • 45 g zobenih pahuljica
  • 1 čajna žličica rastopljenog kokosova ulja
  • 1 čajna žličica mlijeka
  • 1 čajna žličica čokoladnih kapljica
  • ½ zrele banane
  • ½ čajne žličice praška za pecivo
  • prstohvat cimeta u prahu

Priprema keksa od zobenih pahuljica:

  1. Ogulite zrelu bananu i vilicom je zdrobite u kašu. Ulijte rastopljeno kokosovo ulje i mlijeko.
  2. Dodajte prašak za pecivo, cimet i zobene pahuljice. Dobro promiješajte.
  3. Dodajte čokoladne kapljice.
  4. Dobivenu smjesu oblikujte u keks i stavite na papir za pečenje. Keks bi trebao biti debeo oko jednog centimetra i promjera oko 10 cm.
  5. Pecite ga u fritezi na vrući zrak na 190 Celzijevih stupnjeva oko osam minuta.
  6. Ohladite prije konzumacije. Dobar tek!
U trendu Luksemburg - 4 Veliko vojvodstvo 48 sati u najbogatijoj zemlji svijeta: Mala, ali moćna europska ljepotica koju turisti nepravedno zaobilaze Omiš je neotkriveni hrvatski biser za mnoge turiste Najbolja reklama za Hrvatsku Hrvatske ljepote o kojima turisti ne znaju puno: "Čudno je što se grad nalazi 35 minuta od Splita, a tako malo ljudi tu dolazi" Kako pravilno orezati bosiljak? Za kulinarske kreacije Kako pravilno odrezati listove da vam bosiljak stalno raste?

Začinjeni i neodoljivi: Recept za tradicionalne belgijske kolačiće Specoolas koji imaju okus blagdana Specoolas keksi - 11 Specoolas keksi - 9 Specoolas keksi - 7 +8 Specoolas keksi - 4