Jeste li jedna od onih osoba koja voli dan započeti nečim slatkim? Ne morate čekati da se nagradite. Umjesto doručka pojedite keks.
Ne brinite, ovaj se keks priprema od nutritivno hranjivih sastojaka koje možete pronaći u klasičnoj zobenoj kaši. Ako u receptu iskoristite vrlo zrelu bananu, nećete morati dodati zaslađivače.
Recept se temelji samo na jednoj porciji, pa se ne isplati zbog njega paliti cijelu pećnicu. Umjesto toga ispecite ga za svega osam minuta u fritezi na vrući zrak. Rubovi će mu biti hrskavi, a sredina vrlo mekana.
Sastojci za keks od zobenih pahuljica:
- 45 g zobenih pahuljica
- 1 čajna žličica rastopljenog kokosova ulja
- 1 čajna žličica mlijeka
- 1 čajna žličica čokoladnih kapljica
- ½ zrele banane
- ½ čajne žličice praška za pecivo
- prstohvat cimeta u prahu
Priprema keksa od zobenih pahuljica:
- Ogulite zrelu bananu i vilicom je zdrobite u kašu. Ulijte rastopljeno kokosovo ulje i mlijeko.
- Dodajte prašak za pecivo, cimet i zobene pahuljice. Dobro promiješajte.
- Dodajte čokoladne kapljice.
- Dobivenu smjesu oblikujte u keks i stavite na papir za pečenje. Keks bi trebao biti debeo oko jednog centimetra i promjera oko 10 cm.
- Pecite ga u fritezi na vrući zrak na 190 Celzijevih stupnjeva oko osam minuta.
- Ohladite prije konzumacije. Dobar tek!
Začinjeni i neodoljivi: Recept za tradicionalne belgijske kolačiće Specoolas koji imaju okus blagdana +8