Ovi bezmesni pohanci sa sirom gotovi su za samo pola sata, a izvrsni su za brzi ručak ili večeru, ali i kao "nešto za grickanje" uz kakav dobar film.

U osnovi su im grah i slanutak, a pirjani luk, povrće i divno rastopljeni sir daju im okus kojeg se nećete moći zasititi. Vege pohanci sa sirom idealni su za početnike u kuhinji i baš uvijek ispadaju sjajno. Probajte!

Sastojci za vege pohance sa sirom:

  • 1 žlica maslinova ulja plus za prženje
  • 1 glavica smeđeg luka, nasjeckanog nasitno
  • 1 tikvica, oguljena i naribana
  • 1 mrkva, oguljena i naribana
  • 2 kocke pilećeg temeljca, izmrvljene
  • 400 g šarenog graha iz konzerve, ispranog i ocijeđenog
  • 400 g slanutka iz konzerve, ispranog i ocijeđenog
  • 35 g prethodno naribanog tvrdog sira (gauda, edamer, grana padano – po želji)
  • 1 jaje
  • 90 g krušnih mrvica
  • šalša ili umak od rajčice, za posluživanje

Priprema vege pohanaca sa sirom:

  1. Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte luk, tikvicu i mrkvu. Pirjajte uz miješanje 7 minuta ili dok povrće ne omekša. Umiješajte kocke za juhu i ostavite sa strane da se malo ohladi.
  2. U međuvremenu grah i slanutak izgnječite gnječilicom za krumpir u gotovo glatku smjesu. Dodajte povrće i sir. Začinite i promiješajte da se sjedini.
  3. U zdjelici umutite jaje i 1 žlicu vode. U drugu zdjelicu ili duboki tanjur stavite krušne mrvice. Oblikujte 30 kuglica od po jedne žlice smjese te ih spljoštite. Svaku umočite u jaja pa u mrvice.
  4. Ulijte prst ulja u tavu i zagrijte na srednje jakoj vatri. Pecite vege pohance u serijama, 2 minute sa svake strane ili dok ne dobiju lijepu boju. Poslužite sa šalšom ili umakom od rajčice.

5 grešaka zbog kojih nam pohano meso ispada loše Pohano meso - 3 Pohano meso - 2 Pohano meso - 4 +0 Pohano meso - 1

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju