Ovi bezmesni pohanci sa sirom gotovi su za samo pola sata, a izvrsni su za brzi ručak ili večeru, ali i kao "nešto za grickanje" uz kakav dobar film.
U osnovi su im grah i slanutak, a pirjani luk, povrće i divno rastopljeni sir daju im okus kojeg se nećete moći zasititi. Vege pohanci sa sirom idealni su za početnike u kuhinji i baš uvijek ispadaju sjajno. Probajte!
Sastojci za vege pohance sa sirom:
- 1 žlica maslinova ulja plus za prženje
- 1 glavica smeđeg luka, nasjeckanog nasitno
- 1 tikvica, oguljena i naribana
- 1 mrkva, oguljena i naribana
- 2 kocke pilećeg temeljca, izmrvljene
- 400 g šarenog graha iz konzerve, ispranog i ocijeđenog
- 400 g slanutka iz konzerve, ispranog i ocijeđenog
- 35 g prethodno naribanog tvrdog sira (gauda, edamer, grana padano – po želji)
- 1 jaje
- 90 g krušnih mrvica
- šalša ili umak od rajčice, za posluživanje
Priprema vege pohanaca sa sirom:
- Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte luk, tikvicu i mrkvu. Pirjajte uz miješanje 7 minuta ili dok povrće ne omekša. Umiješajte kocke za juhu i ostavite sa strane da se malo ohladi.
- U međuvremenu grah i slanutak izgnječite gnječilicom za krumpir u gotovo glatku smjesu. Dodajte povrće i sir. Začinite i promiješajte da se sjedini.
- U zdjelici umutite jaje i 1 žlicu vode. U drugu zdjelicu ili duboki tanjur stavite krušne mrvice. Oblikujte 30 kuglica od po jedne žlice smjese te ih spljoštite. Svaku umočite u jaja pa u mrvice.
- Ulijte prst ulja u tavu i zagrijte na srednje jakoj vatri. Pecite vege pohance u serijama, 2 minute sa svake strane ili dok ne dobiju lijepu boju. Poslužite sa šalšom ili umakom od rajčice.
5 grešaka zbog kojih nam pohano meso ispada loše +0