• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #gdje sjesti

Obiteljski restoran u centru Zagreba koji poslužuje sushi bez ribe i burgere bez trunke mesa

Food Garden je restoran koji ponudu temelji na jednostavnim jelima napravljenim od kvalitetnih biljnih sastojaka, a koji je zamišljen kao zeleno utočište u "urban jungle" stilu.
Punkufer avatar placeholder
S.L. 7.03.2022 11:28 komentari
viber Created with Sketch.
Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U trendu Villa Nai 3.3, Dugi otok - 2 Ključ savršenog odmora "Napravite sve što možete da ovdje prespavate": Pogledajte kako izgleda hrvatska vila koju je Michelin stavio na popis najljepših na svijetu Kviz općeg znanja - 3 Lako? Kviz općeg znanja: 15 pitanja na koja biste trebali odgovoriti točno - bez razmišljanja Pohano meso Štajerski recept U marinadi je tajna: Pohana piletina koja je toliko fina da je postala ponos nacije

Pandemija koronavirusa promijenila je naše života iz korijena. Mnogi su se dubinski zagledali u svoje životne navike te se odlučili bolje brinuti o sebi i zdravije hraniti.

„Za mene osobno to je bio potpuni zaokret u prehrani gdje sam na izbacila veliku količinu namirnica odnosno hranila sam se oko četiri mjeseca isključivo sirovim voćem i povrćem, sjemenkama i orašastim plodovima.

To je bio period kada sam se najbolje osjećala, najbolje izgledala i imala nenormalnu količinu energije, započinje svoju priču Violeta Blatančić,“ vlasnica tvrtke Tech Garden koja dobavlja i proizvodi zidne obloge od stabiliziranih mahovina, bilja i cvijeća.

Kada se i jedno od njezino troje djece prebacilo na vegansku prehranu iz dubljih uvjerenja i empatije prema životinjama, a na zagrebačkoj gastro sceni nisu nalazili ono što su tražili – obitelj je odlučila otvoriti vlastiti restoran. Sa suprugom Željkom i bratom Igorom koji ima veliko ugostiteljsko iskustvo pokrenula je restoran po imenu Food Garden na zagrebačkoj adresi – Zrinjevac 16.

Food Garden je restoran koji ponudu temelji na jednostavnim jelima napravljenim od kvalitetnih biljnih sastojaka, a koji je zamišljen kao zeleno utočište u "urban jungle" stilu.

„Mjesto je to na kojemu će ljudi predahnuti i odmoriti se mentalno i fizički – spoj zelenila i prirode s bogatom, kreativnom i raznolikom biljnom prehranom, kaže nam gđa Blatančić.

U ponudi restorana mogu se naći plant based zdjele sastavljene od žitarica obogaćenih grahoricama, povrćem, veganskim izborom bjelančevina i ukusnim umacima. Sastojke možete sami kombinirati ili odabrati jednu od četiri dostupnih kreacija.

Plant based zdjele

Zdjela Far East (50 kn) sljubljuje arborio rižu sa slanutkom, falafelom, humusom, zelenom salatom, krastavcima, bijelim i crvenim kupusom te brokulom. Dodatno je začinjena salatom od rajčice i luka, tahini umakom te suncokretovim sjemenkama.

Zdjela Pick me up (50 kn) kombinira kvinoju, crni grah, seitan, špinat, kuhani kukuruz, cvjetaču, mrkvu i marinirane pečene paprike s umakom od jogurta i kopra te namaza na bazi harisse koja je posipana začinjenim komadićima badema.

Zdjela Miso Mushroom (50 kn) obuhvaća integralnu rižu, zelenu leću, dimljeni tofu, zelenu salatu, ljubičasti kupus i marinirane gljive s paštetom od curryja, namazom od avokada i umaka od sezama, misa i đumbira.

Tu je i zdjela The Live Bowl (55 kn) koja sparuje spiralizirane tikvice, tempeh, zelenu salatu, rikolu, špinat, kelj, bijeli kupus, rajčice, mrkve, krastavce, grašak, kukuruz s komadićima oraha, a začinjena je namazom od avokada te veganskom verzijom umaka Thousand Island.

Ovdje možete isprobati i veganski sushi. Sirova verzija sushi norimaki (40 kn) obuhvaća nori alge, mrkve, krastavce, crvenu papriku, rikolu, slatki senf, đumbir i tamari, dok California (40 kn) sljubljuje sushi rižu s avokadom, krastavcem, crvenom pečenom paprikom, wasabijem, tamarijem i đumbirom u nori algama.

Veganski deserti i kokteli

Na jelovniku ćete naći i popularne fast food klasike poput nuggetsa, wrapova i burgera, ali u veganskoj verziji. Burgeri dolaze s Beyond pljeskavicom i domaćim povrtnim polpetama, a postoji i verzija bez glutena. Cijena im je od 45 do 65 kuna.

U Food Gardenu možete pojesti i doručak – od veganskog omleta od brašna slanutka (40 kn) preko zobene kaše s chia sjemenkama (25 kn) do američkih palačinki s javorovim sirupom, voćem i namazom od lješnjaka (25 kn).

Nisu zaboravili niti na ljubitelje deserata.

"Ponuda slatkog nam je zaista bogata i predobra. Od fenomenalnih sirovih kolača i veganskih torti do nekoliko vrsta keksa, browniesa i muffina. Naravno, sve je naša domaća proizvodnja," kaže Violeta Blatančić. Za slatke zalogaje valja izdvojiti od 7 do 25 kuna, ovisno o narudžbi.

Osvježiti se možete i raznovrsnim smoothiejima i hladno prešanim sokovima, popiti kavu ili kombuchu, ali i odabrane vrste piva i drugih alkoholnih pića.

U restoranu je trenutno dostupno 26 sjedećih mjesta, no uskoro stiže terasa s kojom će se kapacitet gotovo udvostručiti. Dakako, hranu možete i naručiti putem Wolta ili Glova.

Ovo je samo početak.

„Planova je zaista puno. Sa sigurnošću mogu reći da smo na otprilike trećini kapaciteta od prvotnog poslovnog plana. Uskoro krećemo s dnevnim menijem koji će biti u potpunosti drugačija ponuda od ove trenutne. U prostoru je također predviđen tematski gift shop s interesantnim programom, najavljuje vlasnica Food Gardena.

  • #gdje sjesti
  • #vege
  • #Restoran
  • #Zagreb
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Grije i želudac i dušu: Gusta pileća juha s finom tjesteninom s jajima
Bez vrhnja
Grije i želudac i dušu: Recept za gustu pileću juhu s finom tjesteninom
Recept za prave gurmane: Buffalo piletina - ali kao pizza
Raskošno
Recept za prave gurmane: Jedinstvena "buffalo" pizza s piletinom
Kako napraviti savršenu paellu: Savjeti španjolskog chefa uz koje ne možete pogriješiti
Ponos nacije
Kako napraviti savršenu paellu: Savjeti španjolskog chefa uz koje ne možete pogriješiti
Meki prutići od dizanog tijesta: Mirisno savršenstvo vrijedno čekanja
Lako
Meki prutići od dizanog tijesta: Mirisno savršenstvo idealno za grickanje uz sve!
Titovi bunkeri u kanjonu Velike Paklenice: Rijetko dobra prenamjena betonskog jugoslavenskog relikta
Od tajnog do javnog
Titovi bunkeri usred našeg nacionalnog parka: Rijetko dobra prenamjena betonskog jugoslavenskog relikta
Drvena, topla i neodoljivo šarmantna: Kuća za odmor i uživanje u ljepotama Gorskog kotara
Kod Mrkoplja
Drvena, topla i neodoljivo šarmantna: Kuća za odmor i uživanje u ljepotama Gorskog kotara
Kviz općeg znanja: 15 pitanja na koja biste trebali odgovoriti točno - bez razmišljanja
Lako?
Kviz općeg znanja: 15 pitanja na koja biste trebali odgovoriti točno - bez razmišljanja
Trik za savršen gulaš: Sastojak koji chefovi dodaju u mesna jela za više okusa
Jednostavno, a preukusno
Trik za savršen gulaš: Sastojak koji chefovi dodaju u mesna jela za više okusa
Kod Plitvičkih jezera: Topla kuća stvorena za bijeg od svega i uživanje u ličkoj tišini
Villa Velika
Kod Plitvičkih jezera: Topla kuća stvorena za bijeg od svega i uživanje u ličkoj tišini
"Napravite sve što možete da ovdje prespavate": Pogledajte kako izgleda hrvatska vila koju je Michelin stavio na popis najljepših na svijetu
Ključ savršenog odmora
"Napravite sve što možete da ovdje prespavate": Pogledajte kako izgleda hrvatska vila koju je Michelin stavio na popis najljepših na svijetu
U marinadi je tajna: Pohana piletina koja je toliko fina da je postala ponos nacije
Štajerski recept
U marinadi je tajna: Pohana piletina koja je toliko fina da je postala ponos nacije
Pečenje meko kao duša i juha koja diže iz mrtvih: Izletište kraj Bjelovara u kojem se jede "baš pravi nedjeljni ručak"
Vrata Bilogore
Pečenje meko kao duša i juha koja diže iz mrtvih: Izletište kraj Bjelovara u kojem se jede "baš pravi nedjeljni ručak"

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Na granici pokušao unijeti 40 tisuća eura gotovine bez prijave: Carinici novac pronašli u naslonu za ruke
opalili ga po džepu
Pao na granici: Nije napravio ono što mnogi putnici i vozači "zaboravljaju"
Prazne pedijatrijske ordinacije: trećini domova zdravlja nedostaje pedijatar, roditelji prisiljeni na hitnu
Zvono za uzbunu
Došli s bolesnom bebom na pregled, nisu mogli vjerovati što im se dogodilo: "Šokirali smo se, kako je onda u manjim sredinama?"
Kibernetički napadi rastu: Hrvatska pod udarom hakera — KBC, HAK i Hrvatske vode među metama
"Pravo bojno polje"
Dnevnik Nove TV doznao koliko je bilo napada na Hrvatsku i tko je sve bio meta: "Možemo reći da smo već sada u ratu"
show
Snaha Halida Bešlića Mahira se oglasila nakon njegovog sprovoda
"Jako nam nedostaješ"
Snaha Halida Bešlića oglasila se nakon dženaze, izazvala je mnogo reakcija
Lidija Bačić okrenula novo poglavlje u životu i otkrila o kojoj temi ne želi ni čut
drastična promjena
Lidija Bačić okrenula novo poglavlje u životu: ''Pa znaš što, čudno je i meni, ali...''
Neda Ukraden nije htjela pjevati veliki hit koji ju je proslavio
pred njom je koncert karijere
Neda Ukraden nije htjela pjevati jedan od svojih najvećih hitova: ''Što ću ja sad tamo...''
zdravlje
Najbolji prirodni lijek za gušteraču: Pijte ova 4 ljekovita čaja!
Najučinkovitiji biljni saveznici
Najbolji prirodni lijek za gušteraču: Pijte ova 4 ljekovita čaja!
Znanstvenici su upravo povezali konzumaciju alkohola s još jednom vrstom raka!
Alarmantni rezultati nove studije
Znanstvenici su upravo povezali konzumaciju alkohola s još jednom vrstom raka!
Kako napisati oporuku koju nitko neće moći poništiti?
Važan korak!
Kako napisati oporuku koju nitko neće moći poništiti?
zabava
Ovaj kviz počinje lako, ali postaje nemoguć! Možete li ga riješiti?
Pokažite što znate!
Ovaj kviz počinje lako, ali postaje nemoguć! Možete li ga riješiti?
Morate vidjeti što piše na kamionu snimljenom kod Šibenika! Publika oduševljena
Urnebesno
Morate vidjeti što piše na kamionu snimljenom kod Šibenika! Publika oduševljena
Kad vidite fasadu ove kuće, odmah ćete znati gdje se nalazite
Urnebesno
Kad vidite fasadu ove kuće, odmah ćete znati gdje se nalazite
tech
Google je najavio novu opciju: Aktivirajte je čim prije, može vas spasiti velikih problema
Sigurnost u prvom planu
Google je najavio novu opciju: Aktivirajte je čim prije, može vas spasiti velikih problema
“Duboka zabrinutost” među europskim proizvođačima automobila: Prijeti prekid opskrbnih lanaca
Spor oko Nexperije
“Duboka zabrinutost” među europskim proizvođačima automobila: Prijeti prekid opskrbnih lanaca
Rani znak upozorenja? Sindrom nemirnih nogu povećava rizik od ove opake bolesti mozga
Novo istraživanje otkriva
Rani znak upozorenja? Sindrom nemirnih nogu povećava rizik od ove opake bolesti mozga
sport
Scena s treninga otkrila za koga igra 15-godišnji sin Luke Modrića
budućnost je tu
VIDEO Scena s treninga otkrila za koga igra 15-godišnji sin Luke Modrića
Transferi: Evo koliko je Inter platio Dinamu za Petra Sučića
U Top 3 transfera
Inter službeno objavio koliko su platili Dinamu za Petra Sučića
Dominik Kotarski opleo po sankcijama njegovom Kopehagenu
Popljuvao kaznu
Vatreni grmi nakon "glupe" odluke saveza: "To je sr*nje, nije bilo zle namjere..."
tv
MasterChef: Ovo je i nas zapeklo! "Umrijet će nam Stipe!"
ZA NAJHRABRIJE
Ovo je i nas zapeklo! "Umrijet će nam Stipe!"
MasterChef: Nakon što je Sandra napustila natjecanje, za Eliasa je uslijedilo iznenađenje!
BROJ SE SMANJUJE
Nakon što je Sandra napustila natjecanje, za Eliasa je uslijedilo iznenađenje!
U dobru i zlu: Saznala bi to prije ili kasnije pa joj je on odlučio reći
U DOBRU I ZLU
Saznala bi to prije ili kasnije pa joj je on odlučio reći
putovanja
U marinadi je tajna: Pohana piletina koja je toliko fina da je postala ponos nacije
Štajerski recept
U marinadi je tajna: Pohana piletina koja je toliko fina da je postala ponos nacije
"Napravite sve što možete da ovdje prespavate": Pogledajte kako izgleda hrvatska vila koju je Michelin stavio na popis najljepših na svijetu
Ključ savršenog odmora
"Napravite sve što možete da ovdje prespavate": Pogledajte kako izgleda hrvatska vila koju je Michelin stavio na popis najljepših na svijetu
Kviz općeg znanja: 15 pitanja na koja biste trebali odgovoriti točno - bez razmišljanja
Lako?
Kviz općeg znanja: 15 pitanja na koja biste trebali odgovoriti točno - bez razmišljanja
novac
Tko je najveći uvoznik, a tko izvoznik električne energije u Europi?
gdje je hrvatska?
Tko je najveći uvoznik, a tko izvoznik električne energije u Europi?
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
iznad očekivanja
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
Više od polovice poduzetnika razmatra preseljenje u inozemstvo. Ovo je najpopularnija destinacija
Nije zbog poreza
Više od polovice poduzetnika razmatra preseljenje u inozemstvo. Ovo je najpopularnija destinacija
lifestyle
Značenje imena Kaja
Simbolizira vedrinu
Tradicionalno, a unikatno: Značenje imena koje su kćeri dali Helena i Dominik Livaković
Najbolji prirodni lijek za gušteraču: Pijte ova 4 ljekovita čaja!
Najučinkovitiji biljni saveznici
Najbolji prirodni lijek za gušteraču: Pijte ova 4 ljekovita čaja!
Brigitte Macron u trapezicama i čizmama s blok petom
I SAKO JE MRAK
Brigitte Macron: Hlače kojima se iznova vraćamo nakon što se zasitimo skinny i trendi modela
sve
Značenje imena Kaja
Simbolizira vedrinu
Tradicionalno, a unikatno: Značenje imena koje su kćeri dali Helena i Dominik Livaković
Najbolji prirodni lijek za gušteraču: Pijte ova 4 ljekovita čaja!
Najučinkovitiji biljni saveznici
Najbolji prirodni lijek za gušteraču: Pijte ova 4 ljekovita čaja!
Snaha Halida Bešlića Mahira se oglasila nakon njegovog sprovoda
"Jako nam nedostaješ"
Snaha Halida Bešlića oglasila se nakon dženaze, izazvala je mnogo reakcija
Skenderica jesenski meni by chef Ivan Najdek & Mario Mihelj - 21
Jelovnik s potpisom

Jesen u Skenderici: Novo ruho najstarijeg zagrebačkog restorana (koje mu odlično stoji)

Savršena ravnoteža između tradicionalnog i modernog, s okusima kestena, vrganja, buče i zelja, uzbudljiv je koncept chefova Marija Mihelja i Ivana Najdeka koji istovremeno budi nostalgiju i tetoši zahtjevna nepca. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Posebna večera u suradnji Biomanije i umjetnice Aklee Neon - 2 Hrana i piće
    Biomania i Aklea Neon

    Možemo li okusiti zvuk? Zagrebački bistro istražuje kako glazba biljaka može utjecati na nepce

  • DoBar - 6 Hrana i piće
    Izvan sezone

    DoBar doručak s pogledom na more: Mjesto na kojem ljubitelji glazbe, vina i hrane dolaze na svoje

  • Skenderica jesenski meni by chef Ivan Najdek & Mario Mihelj - 21 Hrana i piće
    Jelovnik s potpisom

    Jesen u Skenderici: Novo ruho najstarijeg zagrebačkog restorana (koje mu odlično stoji)

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Želiš li prvi saznati
za povoljne aviokarte

Pripremi putovnicu
i prijavi se na naš newsletter
jer uskoro polijećemo ;)

Please don't insert text in the box below!
close