Zimi ništa ne sjeda tako dobro kao nešto fino "na žlicu". Variva postoji koliko i kombinacija povrća, a njihova je priprema toliko jednostavna da vam padaju u vodu svi izgovori zašto ih ne kuhate sami. Probajte i nećete požaliti. Pronašli smo za vas na portalu www.krenizdravo.hr jako dobar recept za varivo s brokulom i piletinom.

Ovo pravo zimsko varivo zagrijat će vas i okrijepiti, a vjerujemo i potaknuti da se okušate u pripremi – još kojega. Nekoliko recepata za fina variva možete pronaći ovdje, a kada se malo izvještite, pokušajte sami isprobavati različite kombinacije povrća i mesa.

Sastojci za varivo od brokule i piletine:

  • 1 kuhani komad pilećih prsa (narezan na kockice)
  • 1 glavica brokule (narezana na cvjetiće)
  • 1 crveni luk (nasjeckan)
  • 2 krumpira (oguljena i narezana na kockice)
  • 2 režnja češnjaka (nasjeckana)
  • 2 mrkve (narezane na kolutove)
  • pola šalice graška
  • pola šalice kukuruza
  • 1 čajna žličica kumina
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • pola čajne žličice mljevene crvene paprike
  • 6 šalica pilećeg ili povrtnog temeljca
  • 2 žlice svježeg peršina (nasjeckanog)

Priprema variva od brokule i piletine:

  1. Na zagrijanom maslinovom ulju dinstajte luk i češnjak dok ne postanu staklasti pa dodajte mrkvu i krumpir te dinstajte nekoliko minuta.
  2. Dodajte meso i kratko prodinstajte.
  3. Dodajte grašak, brokulu i kukuruz pa pomiješajte, začinite i ponovno pomiješajte.
  4. Dodajte temeljac i pustite da varivo zavrije.
  5. Smanjite vatru i ostavite da se kuha oko 20 minuta.

5 zdravih namirnica koje je bolje izbjegavati kad smo bolesni +0 Cikla

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju