Zimi ništa ne sjeda tako dobro kao nešto fino "na žlicu". Variva postoji koliko i kombinacija povrća, a njihova je priprema toliko jednostavna da vam padaju u vodu svi izgovori zašto ih ne kuhate sami. Probajte i nećete požaliti. Pronašli smo za vas na portalu www.krenizdravo.hr jako dobar recept za varivo s brokulom i piletinom.
Ovo pravo zimsko varivo zagrijat će vas i okrijepiti, a vjerujemo i potaknuti da se okušate u pripremi – još kojega. Nekoliko recepata za fina variva možete pronaći ovdje, a kada se malo izvještite, pokušajte sami isprobavati različite kombinacije povrća i mesa.
Sastojci za varivo od brokule i piletine:
- 1 kuhani komad pilećih prsa (narezan na kockice)
- 1 glavica brokule (narezana na cvjetiće)
- 1 crveni luk (nasjeckan)
- 2 krumpira (oguljena i narezana na kockice)
- 2 režnja češnjaka (nasjeckana)
- 2 mrkve (narezane na kolutove)
- pola šalice graška
- pola šalice kukuruza
- 1 čajna žličica kumina
- 2 žlice maslinovog ulja
- pola čajne žličice mljevene crvene paprike
- 6 šalica pilećeg ili povrtnog temeljca
- 2 žlice svježeg peršina (nasjeckanog)
Priprema variva od brokule i piletine:
- Na zagrijanom maslinovom ulju dinstajte luk i češnjak dok ne postanu staklasti pa dodajte mrkvu i krumpir te dinstajte nekoliko minuta.
- Dodajte meso i kratko prodinstajte.
- Dodajte grašak, brokulu i kukuruz pa pomiješajte, začinite i ponovno pomiješajte.
- Dodajte temeljac i pustite da varivo zavrije.
- Smanjite vatru i ostavite da se kuha oko 20 minuta.
5 zdravih namirnica koje je bolje izbjegavati kad smo bolesni +0