Portugizac Selection ove će godine predstaviti devet vinogradara s Plešivice: Drago Ciban, Branko Puščak, Željko Vukoder, Zdenko Vučinić, Robert Braje, Josip Braje, OPG Majcenović Nadica, Željko Gregorić i Plešivica PZ, koji su izabrali najkvalitetnije grožđe i preradili ga u Poljoprivrednoj zadruzi Plešivica.

Prva u nizu degustacija mladog vina iz ovogodišnje berbe, održat će se u subotu, 10. listopada od 12 do 15 sati, kada će se Portugizac Plešivica Selection zavrtjeti u čašama Witrine u Vlaškoj ulici. 

Po promotivnoj cijeni od 35 kuna zaljubljenici u vino će nakon degustacije svoje čaše zamijeniti za butelju, koju s lakoćom mogu sljubiti uz ručak.

Portugizac Portugizac (Foto: Vedrana Orlović.)

Ove godine proizvedeno je 1000 litara mladog vina - Portugizac Selection. Berbu karakteriziraju manji prinosi te dobra kvaliteta grožđa s visokim sladorom i ugodnim kiselinama

Mlado vino tamnocrvene je boje, lijepe sortne arome i ugodnog voćnog okusa. U ove jesenje dane može se lijepo sljubiti s jelima od divljači, tamnim mesom te nezaobilaznim kestenima, sirevima, copanjekom, krvavicama, pečenicama s restanim krumpirom i dinstanim zeljem, buncekom, domaćom puricom, patkama te ostalim tradicionalnim jelima.
 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju