Galerija Domaći sok od jabuke i aronije Domaći kruh od batata Domaći jogurt Orašasti plodovi Domaći sok od jabuke +2 Domaći sokovi od OPG Hažić

U restoranu Mira, smještenom u Termama Sveti Martin, trude se promijeniti prehrambene navike svojih gostiju, pa se zdravi kutak koji obiluje mirisnim voćem, medom i orašastim plodovima nalazi na svakom koraku. Tako potiču goste da razmisle o namirnicama koje stavljaju na svoj tanjur.

„Prilikom izrade jelovnika i jela posebno pazimo na to da sve bude zdravo i da koristimo što je više moguće lokalnih proizvoda kako bismo poticali zdrave životne navike kod naših gostiju. Isto tako se trudimo da jelovnik bude šarolik, prilagođavamo kalorijske vrijednosti, potičemo ljude da uzmu namirnice koje su zdrave i koje će pomoći organizmu da zablista u punom sjaju“, rekla nam je Gracia Petek, voditeljica Healthnessa i Wellnessa.

Od orašastih plodova, domaće granole napravljene od meda lokalnog OPG-a, domaćih jaja do domaćeg soka OPG Hažić, koji se nalazi u neposrednoj blizini Termi, a koji gosti mogu i posjetiti... U Termama Sveti Martin istinski se trude svakodnevno servirati što više domaćih namirnica iz lokalnog uzgoja koji oduševljavaju svojim nutritivnim vrijednostima i kvalitetom.

Domaći sokovi od OPG Hažić Domaći sokovi od OPG Hažić (Foto: Nova Studio)

„Trudimo se čim više toga raditi sami pa ćete na bifeu naći domaći maslac s bučinim košticama, namaz kao što je pekmez od šljive ili pekmez od batata. Trudimo se sami raditi jogurt, kod nas nećete pronaći plastičnu ambalažu niti jednokratne proizvode jer jako pazimo na ekologiju“, objasnila nam je Gracia.

Svi oni koji žude za slatkim bit će oduševljeni mekim domaćim kruhom od batata i banana breadom koji se tope u ustima, dok će ljubitelji sireva moći uživati u aromatičnim sirevima s košticama bučinih sjemenki i bučinim uljem. No to nije jedino što u restoranu Mira nude. Tu je i biodinamički vrt koji se vidi iz samog restorana, a koji krije razne ukusne namirnice.

Domaći kruh od batata Domaći kruh od batata (Foto: Nova Studio)

„Proizvodimo začinsko bilje i zeleno povrće poput špinata i kelja, koji služimo i u našem restoranu Mira i u pripremi naših jela. Vrt je napravljen po principima Rudolfa Steinera, što znači da ne koristimo nikakve pesticide niti kemikalije za uzgoj povrća i začinskog bilja“, rekla nam je Gracia.

Kako bi potaknuli lokalce, ali i svoje zaposlenike na dodatnu zaradu, u Termama Sveti Martin osmislili su akciju „Radi i dodatno zaradi“ u koju se mogu uključiti i svi susjedi Termi. Upravo ta akcija lansirala ih je na ljestvicu najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj.

Domaći sirevi Domaći sirevi (Foto: Nova Studio)

„Svi oni koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom ili imaju svoj OPG te proizvode svoje voće ili povrće, mogu se uključiti u tu akciju. Terme Sveti Martin rado će od njih otkupiti njihove domaće proizvode te tako omogućujemo svojim zaposlenicima dodatnu zaradu“, objasnila nam je Gracia.

Jela iz restorana pružit će vašem organizmu pravi odmor u obliku laganog detoksa uz pomoć zdravih, svježih i kvalitetnih namirnica a da pritom ne gladujete. Tko zna, možda i višednevni boravak u Termama i restoran Mira, u kojem nitko dosad nije ostao gladan, uspiju promijeniti vaše prehrambene navike i nauče vas razmišljati o onome što jedete i što je dobro za vaše zdravlje.

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Terme Sveti Martin po najvišim profesionalnim standardima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju