Tjestenina je odlična ideja kada nemate puno vremena za kuhanje, ali i dalje želite pojesti nešto toplo i ukusno.
Tuna sa špagetima jedan je od takvih recepata koji ne zahtijeva dugu termičku obradu, ali i koja se priprema od svakodnevnih sastojaka koje većina Hrvata ima u svojoj smočnici.
Za ovaj recept bit će vam potrebna sušena tjestenina – ako nemate špagete upotrijebite makarone, fusille, penne ili nešto slično, rajčica i tuna iz konzerve te nešto začina. I to je sve!
Sastojci za dvije osobe:
- 400 g nasjeckane rajčice iz konzerve
- 200 g sušenih špageta
- 1 velika konzerva tune u komadićima
- 1-2 češnja češnjaka
- ½ čajne žličice čilija u prahu
- ½ čajne žličice sušenog origana
- sol i papar po želji
- biljno ulje za pirjanje
Priprema:
- Skuhajte tjesteninu al dente prema uputama na pakiranju.
- U tavi zagrijte malo ulja pa na njemu prepirjajte sitno nasjeckani češnjak. Pirjajte oko pola minute.
- Dodajte rajčice iz konzerve.
- Posolite i popaprite, dodajte sušeni origano i prah čilija. Pomiješajte sve zajedno i pustite da se umak kuha oko 10 minuta.
- Dodajte ocijeđenu tunu iz konzerve u umak. Promiješajte i kuhajte oko jednu minutu.
- Dodajte ocijeđenu i skuhanu tjesteninu u umak. Pomiješajte sve zajedno i pustite da se okusi prožmu te servirajte uz salatu po želji. Dobar tek!
Najzdravije vrste riba koje možete pronaći na hrvatskim ribarnicama +0