Tjestenina je odlična ideja kada nemate puno vremena za kuhanje, ali i dalje želite pojesti nešto toplo i ukusno.

Tuna sa špagetima jedan je od takvih recepata koji ne zahtijeva dugu termičku obradu, ali i koja se priprema od svakodnevnih sastojaka koje većina Hrvata ima u svojoj smočnici.

Za ovaj recept bit će vam potrebna sušena tjestenina – ako nemate špagete upotrijebite makarone, fusille, penne ili nešto slično, rajčica i tuna iz konzerve te nešto začina. I to je sve!

Sastojci za dvije osobe:

  • 400 g nasjeckane rajčice iz konzerve
  • 200 g sušenih špageta
  • 1 velika konzerva tune u komadićima
  • 1-2 češnja češnjaka
  • ½ čajne žličice čilija u prahu
  • ½ čajne žličice sušenog origana
  • sol i papar po želji
  • biljno ulje za pirjanje

Priprema:

  1. Skuhajte tjesteninu al dente prema uputama na pakiranju.
  2. U tavi zagrijte malo ulja pa na njemu prepirjajte sitno nasjeckani češnjak. Pirjajte oko pola minute.
  3. Dodajte rajčice iz konzerve.
  4. Posolite i popaprite, dodajte sušeni origano i prah čilija. Pomiješajte sve zajedno i pustite da se umak kuha oko 10 minuta.
  5. Dodajte ocijeđenu tunu iz konzerve u umak. Promiješajte i kuhajte oko jednu minutu.
  6. Dodajte ocijeđenu i skuhanu tjesteninu u umak. Pomiješajte sve zajedno i pustite da se okusi prožmu te servirajte uz salatu po želji. Dobar tek!

Najzdravije vrste riba koje možete pronaći na hrvatskim ribarnicama +0 Srdele - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju