Totelini u umaku od piletine, brokule i parmezana, kremastom i divno ukusnom, jednostavan su i brz obrok koji ćete obožavati. Uz to, sve se kuha u jednoj posudi, a možete iskoristiti i ostatke pečene ili piletine na naglo.

U trendu Apartman Sto ljudi... Najgori gosti na koje se tuže domaći iznajmljivači: "Dva tjedna nisu izlazili iz apartmana, ne znam što su radili" Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima Salata od svježih krastavaca Odlična uz roštilj Salata od svježih krastavaca: Fini preljev gotov za 5 minuta napravit će veliku razliku

Parmezan, kremasti umak i zdravi cvjetići brokule već su po sebi dobro društvo piletini, a punjenje tortelina izaberite po vlastitiom ukusu. Mi smo probali s onima punjenim sirom i bilo je za svaku preporuku. Količina namirnica u ovom receptu dovoljna je za 6 porcija pa je prilagodite svojim potrebama.

Sastojci za toteline u umaku od piletine, brokule i parmezana:

  • 1 čajna žličica maslinovog ulja
  • 2 češnja češnjaka, protisnutog
  • 1 ½ šalice pilećeg temeljca
  • 1 šalica mlijeka
  • 500 g tortelina sa sirom
  • 3 šalice cvjetića brokule, grubo nasjeckanih
  • 220 g krem-sira
  • ½ šalice ribanog parmezana
  • 2 šalice kuhane ili pečene piletine, narezane na kockice
  • sol i crni papar

Priprema totelina u umaku od piletine, brokule i parmezana:

  1. Zagrijte maslinovo ulje u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Popržite češnjak 30 sekundi pa dodajte pileći temeljac i mlijeko i pustite da zakuha.
  2. Dodajte torteline i kuhajte ih 2 minute.
  3. Dodajte brokulu i kuhajte još oko 3 minute, uz povremeno miješanje.
  4. Smanjite vatru i umiješajte krem sir i parmezan.
  5. Na kraju dodajte komadiće piletine.
  6. Posolite, popaprite i poslužite s još parmezana.