Totelini u umaku od piletine, brokule i parmezana, kremastom i divno ukusnom, jednostavan su i brz obrok koji ćete obožavati. Uz to, sve se kuha u jednoj posudi, a možete iskoristiti i ostatke pečene ili piletine na naglo.
Parmezan, kremasti umak i zdravi cvjetići brokule već su po sebi dobro društvo piletini, a punjenje tortelina izaberite po vlastitiom ukusu. Mi smo probali s onima punjenim sirom i bilo je za svaku preporuku. Količina namirnica u ovom receptu dovoljna je za 6 porcija pa je prilagodite svojim potrebama.
Sastojci za toteline u umaku od piletine, brokule i parmezana:
- 1 čajna žličica maslinovog ulja
- 2 češnja češnjaka, protisnutog
- 1 ½ šalice pilećeg temeljca
- 1 šalica mlijeka
- 500 g tortelina sa sirom
- 3 šalice cvjetića brokule, grubo nasjeckanih
- 220 g krem-sira
- ½ šalice ribanog parmezana
- 2 šalice kuhane ili pečene piletine, narezane na kockice
- sol i crni papar
Priprema totelina u umaku od piletine, brokule i parmezana:
- Zagrijte maslinovo ulje u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Popržite češnjak 30 sekundi pa dodajte pileći temeljac i mlijeko i pustite da zakuha.
- Dodajte torteline i kuhajte ih 2 minute.
- Dodajte brokulu i kuhajte još oko 3 minute, uz povremeno miješanje.
- Smanjite vatru i umiješajte krem sir i parmezan.
- Na kraju dodajte komadiće piletine.
- Posolite, popaprite i poslužite s još parmezana.