Da biste pripremili ukusno i zasitno jelo, ne treba vam mnogo sastojaka – ne morate čak ni potrošiti puno novca. Ovog tjedna odabrali smo recepte s cjenovno prihvatljivim namirnicama kojima se, bez obzira na cijenu, ne šteti na okusima.

Utorak - Meksički trokut sa sirom

Quesadilla je meksičko jelo koje podrazumijeva jednu ili dvije tortilje punjene sirom i nadjevom po želji, tostirane u tavi i narezane na trokute. Mi vam donosimo recept za najjednostavniju verziju za to jelo koja se priprema u manje od deset minuta.

Srijeda - Tjestenina s krumpirom

Na našim prostorima jede se grenadir marš – kombinacija kuhanog krumpira, tjestenine, luka, slanine i začina, dok Talijani i danas uživaju u sličnom jelu – pasti e patate. Kao što ime daje naslutiti, jelo je to koje spaja tjesteninu i krumpir, a dodatnu dozu slasnosti daje joj sir. Evo kako se sprema.

Riža i kupus Riža i kupus (Foto: Shutterstock)

Četvrtak – Riža s kupusom

Da biste pripremili ukusno i zasitno jelo, ne treba vam mnogo sastojaka. Potvrđuje to i recept za ovo mediteransko jelo nadahnuto grčkim lahanorizom, odnosno kuhanom rižom s pirjanim kupusom. Kupus i riža cjenovno su vrlo prihvatljive namirnice koje se u ovom receptu sljubljuju s nešto ljutike, maslaca i pokojim začinom.

Kako savršeno ispeći pile? Trikovi koji daju novu dimenziju nedjeljnom ručku Kako ispeći pile - 2 Kako ispeći pile - 1 Kako ispeći pile +1 Kako ispeći pile - 4

Petak - Pasta e ceci

Tjestenina sa slanutkom ili pasta e ceci jedno je od najpoznatijih rimskih jela, koje se obično jede utorkom ili petkom u talijanskim kućanstvima. Budući da u njemu nema mesa niti namirnica životinjskog porijekla, osobito se preporučuje veganima i vegetarijancima. Evo što morate napraviti.

Kolač od jogurta poslužite uz voće po želji Kolač od jogurta poslužite uz voće po želji (Foto: Shutterstock)

Subota - Kolač od jogurta

Francuski kolač od jogurta toliko je jednostavan da je jedan od najčešćih recepata početnika u kuhinji. Recept ne traži puno suđa, a sastojke vjerojatno već i imate kod kuće.

Nedjelja – Pile na soli

Za savršeno pečenje sasvim su dovoljna dva sastojka: domaća piletina i pokoja šaka soli, a dodate li tome kremasti pire i salatu – ručak je gotov bez previše kompliciranja. Ulje, maslac ili mast također nisu potrebni za ovaj recept. Pečenjem na soli meso će ostati sočno, a kožica će biti fino hrskava. Nije potrebno okretati meso. Ovdje je i recept.

Mario Mihelj otkriva 4 stvari zbog kojih će vam poširano jaje svaki put savršeno ispasti Kako poširati jaje? - 4 Kako poširati jaje? - 1 Kako poširati jaje? - 3 +1 Kako poširati jaje? - 5

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju