Da biste pripremili ukusno i zasitno jelo, ne treba vam mnogo sastojaka – ne morate čak ni potrošiti puno novca. Ovog tjedna odabrali smo recepte s cjenovno prihvatljivim namirnicama kojima se, bez obzira na cijenu, ne šteti na okusima.
Utorak - Meksički trokut sa sirom
Quesadilla je meksičko jelo koje podrazumijeva jednu ili dvije tortilje punjene sirom i nadjevom po želji, tostirane u tavi i narezane na trokute. Mi vam donosimo recept za najjednostavniju verziju za to jelo koja se priprema u manje od deset minuta.
Srijeda - Tjestenina s krumpirom
Na našim prostorima jede se grenadir marš – kombinacija kuhanog krumpira, tjestenine, luka, slanine i začina, dok Talijani i danas uživaju u sličnom jelu – pasti e patate. Kao što ime daje naslutiti, jelo je to koje spaja tjesteninu i krumpir, a dodatnu dozu slasnosti daje joj sir. Evo kako se sprema.
Riža i kupus (Foto: Shutterstock)
Četvrtak – Riža s kupusom
Da biste pripremili ukusno i zasitno jelo, ne treba vam mnogo sastojaka. Potvrđuje to i recept za ovo mediteransko jelo nadahnuto grčkim lahanorizom, odnosno kuhanom rižom s pirjanim kupusom. Kupus i riža cjenovno su vrlo prihvatljive namirnice koje se u ovom receptu sljubljuju s nešto ljutike, maslaca i pokojim začinom.
Kako savršeno ispeći pile? Trikovi koji daju novu dimenziju nedjeljnom ručku +1
Petak - Pasta e ceci
Tjestenina sa slanutkom ili pasta e ceci jedno je od najpoznatijih rimskih jela, koje se obično jede utorkom ili petkom u talijanskim kućanstvima. Budući da u njemu nema mesa niti namirnica životinjskog porijekla, osobito se preporučuje veganima i vegetarijancima. Evo što morate napraviti.
Kolač od jogurta poslužite uz voće po želji (Foto: Shutterstock)
Subota - Kolač od jogurta
Francuski kolač od jogurta toliko je jednostavan da je jedan od najčešćih recepata početnika u kuhinji. Recept ne traži puno suđa, a sastojke vjerojatno već i imate kod kuće.
Nedjelja – Pile na soli
Za savršeno pečenje sasvim su dovoljna dva sastojka: domaća piletina i pokoja šaka soli, a dodate li tome kremasti pire i salatu – ručak je gotov bez previše kompliciranja. Ulje, maslac ili mast također nisu potrebni za ovaj recept. Pečenjem na soli meso će ostati sočno, a kožica će biti fino hrskava. Nije potrebno okretati meso. Ovdje je i recept.
Mario Mihelj otkriva 4 stvari zbog kojih će vam poširano jaje svaki put savršeno ispasti +1