Galerija Kako poširati jaje? - 4 1 Kako poširati jaje? - 1 1 Kako poširati jaje? - 3 1 Kako poširati jaje? - 5 1

U trendu Ljetna salata od rajčica A tako jednostavno Recept za najbolju salatu od rajčice! Toliko je fina da je možete jesti i bez mesa Nova plaža Žnjan - 4 Već je gužva Ča će mi Copacabana: Nova plaža Žnjan u Splitu izgleda svjetski, ali do kada? Tarifa ima predivne pješčane plaže Spektakl Europski Bali: Ima predivne pješčane plaže, a koktel u beach baru platit ćete samo 3 eura

Brojni amateri, ali i profesionalci padali su na ovom testu. Često naizgled najjednostavnije stvari postanu prevelik zalogaj, a ništa drukčije nije ni s omiljenim svjetskim doručkom - poširanim jajem.

Mekano, sočno i puno okusa, poširano jaje desetljećima je prvi izbor brojnih bonkulovića. Međutim, rijetki se u tu kulinarsku avanturu žele upustiti u vlastitoj kuhinji.

To se lako može promijeniti uz jednostavne upute chefa Marija Mihelja. Najvažnije je da pazite na temperaturu vode. Voda ne smije vreti. Bitno je u nju dodati malo soli i obvezno alkoholnog octa, koji će bjelanjak održati na okupu.

Kako najlakše poširati jaje?

Chef Mario savjetuje da kuhačom napravite vrtlog u vrućoj vodi jer će upravo to omotati bjelanjak oko žumanjka i savršeno ga ispoširati. Kada je jaje gotovo, poslužite ga na kruhu ili tostu uz domaći umak Hollandaise, odnosno pripremite jaja na benediktinski, a ako želite još savjeta, pogledajte što vam sve Mario Mihelj otkriva u drugim epizodama Škole kuhanja.