Brojni amateri, ali i profesionalci su padali na ovom testu. Često naizgled najjednostavnije stvari postanu preveliki zalogaj pa ništa nije drugačije ni s omiljenim svjetskim doručkom - poširanim jajem.
Mekano, sočno i puno okusa, poširano jaje desetljećima je prvi izbor brojnih bonkulovića. Međutim, rijetki se u ovu kulinarsku avanturu žele upustiti u vlastitoj kuhinji.
To se lako može promijeniti uz jednostavne upute chefa Maria Mihelja. Najvažnije je da pazite na temperaturu vode. Voda ne svije vrijeti. Bitno je u vodu dodati malo soli i obavezno alkoholnog octa, koji će bjelanjak održati na okupu.
Kako najlakše poširati jaje?
Chef Mario savjetuje da s kuhačom napravite vrtlog u vrućoj vodi, jer će upravo to omotati bjelanjak oko žumanjka i savršeno ga "ispoširati". Kada je jaje gotovo poslužite ga na kruhu ili tostu uz domaći Hollandaise umak, odnosno pripremite jaja na benediktinski, a ako želite još savjeta pogledajte što vam sve Mario Mihelj otkriva u drugim epizodama Škole kuhanja.