Galerija Kako poširati jaje? - 4 1 Kako poširati jaje? - 1 1 Kako poširati jaje? - 3 1 Kako poširati jaje? - 5 1

U trendu Alžir - 3 Bagatela! Ručak 3 eura, kava 30 centi: Mediteranska zemlja iznimne ljepote koja turistima prolazi ispod radara Kućica Noni za robinzonski odmor na Krku, Airbnb - 3 Usred šume 15 minuta hoda do prve plaže: Ova kućica na Krku prava je oaza mira Vranjic nazivaju Malom Venecijom Podijelilo mišljenja Znate li gdje se nalazi hrvatska "Mala Venecija"? Pitanje koje je izazvalo pobunu u komentarima na našem portalu

Brojni amateri, ali i profesionalci padali su na ovom testu. Često naizgled najjednostavnije stvari postanu prevelik zalogaj, a ništa drukčije nije ni s omiljenim svjetskim doručkom - poširanim jajem.

Mekano, sočno i puno okusa, poširano jaje desetljećima je prvi izbor brojnih bonkulovića. Međutim, rijetki se u tu kulinarsku avanturu žele upustiti u vlastitoj kuhinji.

To se lako može promijeniti uz jednostavne upute chefa Marija Mihelja. Najvažnije je da pazite na temperaturu vode. Voda ne smije vreti. Bitno je u nju dodati malo soli i obvezno alkoholnog octa, koji će bjelanjak održati na okupu.

Kako najlakše poširati jaje?

Chef Mario savjetuje da kuhačom napravite vrtlog u vrućoj vodi jer će upravo to omotati bjelanjak oko žumanjka i savršeno ga ispoširati. Kada je jaje gotovo, poslužite ga na kruhu ili tostu uz domaći umak Hollandaise, odnosno pripremite jaja na benediktinski, a ako želite još savjeta, pogledajte što vam sve Mario Mihelj otkriva u drugim epizodama Škole kuhanja.