Brojni amateri, ali i profesionalci padali su na ovom testu. Često naizgled najjednostavnije stvari postanu prevelik zalogaj, a ništa drukčije nije ni s omiljenim svjetskim doručkom - poširanim jajem.
Mekano, sočno i puno okusa, poširano jaje desetljećima je prvi izbor brojnih bonkulovića. Međutim, rijetki se u tu kulinarsku avanturu žele upustiti u vlastitoj kuhinji.
To se lako može promijeniti uz jednostavne upute chefa Marija Mihelja. Najvažnije je da pazite na temperaturu vode. Voda ne smije vreti. Bitno je u nju dodati malo soli i obvezno alkoholnog octa, koji će bjelanjak održati na okupu.
Kako najlakše poširati jaje?
Chef Mario savjetuje da kuhačom napravite vrtlog u vrućoj vodi jer će upravo to omotati bjelanjak oko žumanjka i savršeno ga ispoširati. Kada je jaje gotovo, poslužite ga na kruhu ili tostu uz domaći umak Hollandaise, odnosno pripremite jaja na benediktinski, a ako želite još savjeta, pogledajte što vam sve Mario Mihelj otkriva u drugim epizodama Škole kuhanja.