Ovaj tjedan kuhamo fina jela za koja nije potrebno puno posuđa, vremena ni kuharskih vještina. Želimo što manje vremena provesti za štednjakom, a što više uživajući u onome što smo pripremili.
Ponedjeljak bez mesa otvaramo finom miso juhom s tofuom i povrćem za čiju vam je pripremu potrebno samo 15 minuta. Nastavljamo s rižotom od rajčica i parmezana te neodoljivim pečenim tikvicama iz pećnice.
Za ljubitelje mesa tu je piletina u tortilji, ali i ramstek prepečen na maslacu koji je najbolje servirati uz pire od krumpira ili neko slično jelo.
Ni ovaj tjedan neće proći bez fine slastice – za kraj lipnja predlažemo lažni tiramisu koji se radi u čaši od piškota, pistacija i čokolade.
Nastavite čitati tekst i u nastavku pronađite sedam recepata – po jedan za svaki dan ovoga tjedna.
Ponedjeljak, 23. 6. – miso juha s tofuom i povrćem
Miso juha s ramen rezancima, dimljenim tofuom i gljivama savršena je ideja kada vam se jede nešto fino i na žlicu, a nemate previše vremena za kuhanje. Umami okus daje joj miso pasta, ali i nasjeckani dimljeni tofu te gljive. Upotrijebiti možete gljive po želji – sve od šampinjona do shiitakea. Imamo recept!
Utorak, 24. 6. – tortilja s piletinom
Burrito je tradicionalno meksičko jelo koji se sastoji od zamotane tortilje nadjevene mesom, rižom, grahom i sličnim sastojcima. Kombinacija ima bezbroj – mi vam za danas predlažemo piletinu i povrća prelivene umakom od jogurta.
Srijeda, 25. 6. – rižoto s rajčicom
Za ukusan rižoto nije potrebno puno sastojaka, ali je potrebno pridržavati se pravila za pripremu kako bi jelo bilo kremasto i fino. Najbolji dokaz za tu tvrdnju je i ovaj recept za rižoto s rajčicama i nešto parmezana koji će oduševiti sve generacije.
Četvrtak, 26. 6. – pečene tikvice iz pećnice
Iskoristite sezonu tikvica i pripremite ovo lagano ljetno povrće koje ima ekstra hrskavu koricu iako se priprema u pećnici. Priprema će vam oduzeti čak tri minute, a termička obrada 12 minuta. Pečene tikvice poslužite s umakom po želji.
Petak, 27. 6. – tjestenina s tunom
Za ovaj recept ne treba vam puno sastojaka. Ako nemate špagete, poslužiti se možete i makaronima, fusillima ili nečim sličnim. Kuhanu tjesteninu sljubite s nešto rajčica te tunom iz konzerve te s nešto začina. Imamo recept!
Subota, 28. 6. – lažni tiramisu s pistacijama
Tiramisu je klasični talijanski desert koji obuhvaća piškote namočene u kavu, prekrivene slasnom kremom na bazi sira mascarpone te posipane kakaom. Taj recept za lažni tiramisu s pistacijama ne pokazujte Talijanima, ali ga svakako isprobajte u svojem domu. Savršenstvo!
Nedjelja, 29. 6. – pečeni ramstek
Tražite li brzinsku ideju za ručak, možete isprobati ramstek narezan na kocke u umaku od maslaca i češnjaka. Jelo će biti gotovo za manje od pola sata, a idealno bi bilo poslužiti ga s kuhanom rižom ili krumpirom. Evo kako se priprema.
7 prefinih jela za svaki dan ovoga tjedna koja će se baš svima svidjeti